Бањалука

Радници "Акване" ушли у Градску управу

  • Извор: АТВ
  • 11.04.2024. 19:02

Иако је у фокусу данашње ванредне сједнице бањалучке Скупштине требала бити расправа о приједлогу одлука о наградама и признањима поводом 22. априла Дана града, све се, по већ виђеном сценарију, претворило у хаос.

Радници "Акване" предвођени градоначелником, ушли су у Градску управу, незадовољни што одборници нису у дневни ред уврстили и рјешавање питања запослених у овом предузећу.

Станивуковић поново позива на протесте, за проблеме у "Аквани" криви одборнике, а као и увијек, када није по његовом не либи се да искористи тешке ријечи.   

- За мене мораш бити мангуп, политичка штеточина, политички неодговоран, људски немаран, потпуно одсуство емпатије и емоција - рекао је Станивуковић.

Једини интерес за који се градоначелник грчевито бори у случају "Акване" је личини, стиже му одговор из Гро СНСД.

Прилику да неплаћене обавезе измири имао је из кредита одобреног још претходне године, истиче одборник Бојан Пећанац.

Каже да Скупштина никада није била кочница. 

- Јавност мора да зна разматрали о одређеним темама, да уопште нисмо добили никакву документацију, а радници "Акване" не требају да се брину, наћи ће се начин за само рјешавање, ја сам данас и причао са радницима, изашао пред њих и прокоментарисали смо ту сву ситуацију - каже Пећанац.

Скупштинска већина истиче да је "Аквана" предузеће од виталног значаја за Бањалуку и да се у њему годишње обучава на хиљаде малишана. Њихов приједлог је, да Скупштина донесе одлуку о зајму према "Аквани" или да Град подигне кредит и на тај начин измири обавезе према Пореској управи Српске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина