Бањалука

Радници ЈП "Аквана": Ради нам се иза леђа, 20 радника на списку за отказ!

  • 26.10.2023. 09:23

Агонија са ЈП "Аквана" се и даље не смирује. На јучерашњој редовној сједници Скупштине Града потегло се поново питање шта се дешава са поменутим предузећем у каквом је тренутно стању, а умјесто одговора из Градске управе усљедио је одговор радника ЈП "Аквана".

Радници овог градског предузећа писали су порталу Бањалучке приче видно огорчени тренутном ситуацијом, али и уплашени за егзистенцију с обзиром да Акваном "господаре" чланови ПДП-а док радници страхују за свој посао.

Писмо радника ЈП "Аквана" преносимо у цијелости: 

"Изазвани револтом и незадовољством ситуације у предузећу која је сваким даном све гора и долази до тачке кључања, раднике је приморала да узму ствари у своје руке. План пословања за 2024. годину се крије од свих и нико није имао увид у поменути документ, па се сада тај исти документ мимо Скупштине Града шаље на усвајање у Градску управу преко истакнутог члана ПДП-а Мирослава Шеве. Да ли је то транспарентност пословања, једног јавног предузећа? Према сазнањима радници су у невјерици јер им се иза леђа им се кује план како да их се ријеше на безболан начин, а да тога радници нису ни свјесни. На списку је 20 радника за отказ, међу којима су и битни људи који штите права и функциониање фирме. Долазимо до закључка да сви радници који нису истомишљеници са директором и његовим сарадницима ће добити прекид уговора, те да су им одузета основна радничка права. Најгоре од свега је то што поред здравственог и пензионог осигурања фирма не плаћа ни осигуравајућу кућу у којој би радници требали бити осигурани 24 сата, али зато истакнути чланови ПДП-а мјесечно добијају и по 30% на плату а не остваре ни основни фонд сати.

Радници се класификују они који не раде и који не долазе на посао они су добри за фирму и њено пословање, а радници који раде и који се труде на све начине испаштају и омалаоважавају се! На самом почетку мандата градоначелника добили смо многа обећања, која до дана данашњег нису испуњена. Сматрамо да радници заслужују да знају шта их чека а не да под безвлашћем стрепе као да чекају судњи дан. Разочарење влада међу радницима, желимо да знамо до када ће владати ова анархија која сваког дана прелази све границе".

Подсјећања ради, одборник СНСД-а у Скупштини Града Бојан Пећанац на јучерашњој редовној сједници питао је шта се дешава тренутно са Акваном, а на шта није добио одговоре. Kако је он навео, неколико мјесеци ово предузеће је било главна тема, међутим као што се може виђети у обраћању радника, ситуација у Аквани никада није била гора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм