Banjaluka

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija

  • 02.09.2019.09:16

Gradska uprava Banjaluka raspisala je danas konkurs za dodjelu stipendija srednjoškolcima za školsku 2019/2020. godinu, u okviru gradskog programa stipendija za đake i studente za koji će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 1,6 miliona KM.

Konkurs je otvoren do 2. oktobra, a srednjoškolci će stipendiju moći da ostvare prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja. 

U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Srni je rečeno da stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM. 

Za deficitarna zanimanja stipendija iznosi 160 KM, a prijaviti se mogu učenici koji se školuju za zanimanja bravar, zidar/zidar-moler i mesar. 

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, posredstvom prijemne kancelarije Gradske uprave, a obrasci se mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi, kao i na internet stranici grada. 

Iz Gradske uprave ističu da su sve obaveze iz prethodne školske godine prema gradskim stipendistima u potpunosti izmirene.