Усвојене 34 тачке

Ребаланс прошао, Станивуковићеви регулациони планови нису

  • Извор: АТВ
  • 10.10.2023. 19:12

На маратонској сједници колегијума усвојене су 34 тачке које би се требале наћи пред одборницима 24. октобра .Два и по сата и три обраћања новинарима нису била довољна да се одборници и градоначелник коначно усагласе око дневног реда.

"Важно је да смо усвојили усагласили одређене ствари по питању нацрта ребаланса буџета и свих оних социјалних давања, категорија, институција и свега оног негдје што је у претходном периоду градска управа покушала да скупштина града неће то урадити они су покушали већ да најаве како ћемо оборити нацрт ребаланса и нећемо га пустити у јавну расправу и даљу процедуру", рекао је Љубо Нинковић, предсједник Скупштине Града Бањалука.

Ребаланс буџета прошао, али Станивуковићеви регулациони планови нису. По обичају, градоначелник оптужује скупштинску већину за опструисање града.

"Ми  смо  дошли  да  на  прољеће  почнемо  радове  и имамо  скупштину која нам опет одбија такав регулациони план", рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Он ионако ради без плана, каже први човјек градске скупштине. 

"Опет почиње причу како смо га блокирали, има ли и једна марка која није потрошена у буџету, ако смо га блокирали мене интересује како је успио да потроши 600 милиона у ове три године мандата? Јел му и једна марка остала блокирана? Није. Све што је замислио урадио је", рекао је Љубо Нинковић.

На данашњој сједници колегијума Станивуковић се дотакео и "Аутопревоза". Каже да не жели у преговоре са тим предузећем без подршке градске скупштине. Подршку присутних одборника ни ту није добио. Није нас звао ни када је скакао са ватрогасних кола, а сада нас зове када је упрскао све поручује му Нинковић. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: