"Дугогодишњи пријатељи"

Савремене учионице и видео-надзор – донација компаније м:тел бањалучкој Гимназији

 • Извор: ПР
 • 24.05.2024. 09:50

Као дугогодишњи пријатељ бањалучке Гимназије, компанија м:тел донирала је средстава којима су двије учионице ове школе потпуно адаптиране, а набављена је и опрема потребна за извођење савремене наставе. Уз адаптацију учионица, Гимназија Бања Лука добила је и систем видео-надзора који ће омогућити већу безбједност и ученика и професора ове школе.

Генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван приликом посјете бањалучкој Гимназији, симболично је предала у рад реновиране учионице директорки школе Вити Малешевић.

За санацију учионица, намјештај и техничку опрему, те постављање видео-надзора у цијелој школи, компанија м:тел је донирала више од 100.000 КМ, а наредни корак је и набавка рачунарске опреме.  „Када сам видела у каквом стању су биле учионице, одлучила сам да их најпре реновирамо, а тек након тога донирамо и сву потребну рачунарску опрему. Осим тога, уградили смо и најсавременији видео-надзор уз који ће деца и особље школе бити сигурнији и безбеднији“, изјавила је Јелена Триван, генерална директорка компаније м:тел. 

Обраћајући се ученицима и запосленима ове школе, Триван је истакла да је образовање једина сигурна инвестиција. 

„Као ученици Гимназије, ви сте елита једног друштва која заслужује образовање у пристојним и модерно опремљеним учионицама“, поручила је Триван.

Друштвена одговорност подразумијева бригу о заједници, а нарочито о образовним установама и нашим младима који заслужују најбоље услове за учење. Управо зато, компанија м:тел улаже знатна средства да помогне што више основних и средњих школа, али и факултета, на различите начине. 

Уз захвалност компанији м:тел и директорки Триван, директорка Гимназије Бања Лука Вита Малешевић истакла је колики значај ова донација има за школу и њене ученике „Уз нов и савремен видео-надзор, наша школа која се може похвалити већим бројем ученица и професорки у односу на мушкарце, сада ће бити још безбједнија, а ми ћемо се осјећати још сигурније, а обећање да ћемо након реновираних учионица добити и рачунарску опрему, даје нам додатну сигурност и елан да боље радимо свој посао, стичемо и ширимо знања“, поручила је Малешевић.

Ова донација наставак је сличних активности које је компанија м:тел реализовала на Електротехничком факултету у Бањалуци и Источном Сарајеву, као и Природно-математичком факултету у Бањалуци, а уједно и потврда преданости и усмјерења да значајна средства улаже у образовање, како би млади остајали овдје и образовали се у својој земљи.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.