Banjaluka

Skuplje karte u gradskom i prigradskom prevozu

  • Извор: АТВ
  • 01.08.2022. 19:05

Skuplje karte u gradskom prevozu danas su dočekale Banjalučane. I to za pola marke.

I ovo nije jedino poskupljenje u banjalučkom gradskom prevozu. 

Pojedinačna karta u gradskom prevozu košta 2,30 KM, dok će građani za jedinstvenu radničku mjesečnu kartu morati da izdvoje 78 KM.

Umjesto 44 KM, Jovana Savanović za radničku mjesečnu kartu sada mora da izdvoji 13 maraka više. I to važi samo za gradsku zonu i prevoznika koji saobraća na pet linija. 

"To je poskupljenje od nekih 30 odsto. iako su najavljivali da će poskupljenje biti 20-25 odsto na kraju su ipak poskupili do 30, što smatram da je udarac na budžet građana, jer je poskupljenje radničke mjesečne karte na teret građana", rekla je Jovana Savanović.

Banjalučani su nezadovoljni. Gradskim vlastima zamjeraju što nisu ispunili obećanje da će poskupljenje karata ići na teret grada. 

"Na teret građana, kakvog grada, to su samo obećanja dok ne dođe da sjedne, a kad sjedne, e onda", rekli su građani.

"Ja idem gore za Bistricu, plaćao sam 58 KM, a sad 75 KM", rekao je drugi građanin. 

"Čula sam da je u Njemačkoj 9 evra karta mjesečna, a ovdje...", dodali su građani.

Banjalučki prevoznici poskupljenje su opravdali većom cijenom goriva. Mjesecima su pregovarali sa gradskom upravom da poskupljenje ide na teret grada. I nisu uspjeli. Banjalučka Skupština je na sjednici prije 10-ak dana usvojila novi cjenovnik za koji je glasalo 16 odbornika dok je šest SNSD-ovih bilo uzdržano. Prethodno su odbijeni njihovi amandmani prema kojima je, između ostalog, traženo da grad izdvoji pola miliona maraka mjesečno za prevoz kako bi se olakšalo građanima. 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм