Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке

Шобот: Нисам имао право да одбијем овакву прилику

  • Извор: Глас Српске
  • 10.04.2024. 10:00

Нећу се бавити популизмом него суштинским проблемима нашег града који су бројни, рекао је кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот. Он је у интервјуу “Гласу” открио и да ће у односу на претходне и тренутне кандидате за градоначелника Бањалуке грађанима понудити професионализам, одговорност, али и озбиљност у раду и додао да очекује побједу на предстојећим локалним изборима у октобру.

С обзиром на то да је и начелник Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра РС, Шобот наводи и да ће ускладити све обавезе те да пацијенти неће испаштати због његовог бављења политиком.

Пристали сте да идете у трку за првог човјека града Бањалука у име СНСД-а? Шта је било пресудно у тој одлуци?

ШОБОТ: Као доктор посвећен сам помагању грађанима Бањалуке, исти тај мотив ме је опредијелио и за ову одлуку. Након подршке најјачег политичког субјекта у Републици Српској, што СНСД несумњиво представља, ова одлука је била природан избор. Када се укаже овакав изазов, прилика и част, мислим да свако, а нарочито неко ко се бави хуманим послом, нема право да избјегава овакву одговорност.

Шта Вас је уопште навело да почнете да се бавите политиком?

ШОБОТ: Осјећај одговорности који ми је усађен кроз моје одрастање, а потом и кроз посао који сам обављао. Потреба да учиним што више могу за свој град, који је тренутно заробљен, као и сви ми неодговорним, нестручним и неозбиљним руковођењем.

На чему ћете базирати изборну кампању?

ШОБОТ: Бићу искрен, конкретан, нећу се бавити популизмом, него ћу се бавити суштинским проблемима нашег града, они су бројни. Можда само да споменем унапређење доступности здравствене заштите грађана, пронаталитетну политику, бригу о младима, развој спорта и културе те подстицај економије и бољи животни стандард.

Да ли постоји нешто ново што ћете понудити грађанима Бањалуке у односу на претходне градоначелнике?

ШОБОТ: Професионализам, одговорност, рад, озбиљност и легализам.

Очекујете ли побједу?

ШОБОТ: Апсолутно.

Колико ће тешко бити ускладити политику и све обавезе у Вашој клиници која је тек у развоју?

ШОБОТ: Сигурно да ће то бити велики изазов, али ја сам навикао да радим интензивно. Раније сам нагласио да је човјек јак колико је јак његов тим. На Клиници за кардиохирургију иза мене стоји тим озбиљних професионалаца, којима апсолутно вјерујем.

Да ли ће пацијенти трпјети због Вашег бављења политиком?

ШОБОТ: Шта год будем радио сигурно нећу дозволити да трпе моји пацијенти. Интензиван рад, посвећеност и преданост су нешто на шта сам навикао. Уз добру организацију убијеђен сам да могу и даље помагати својим пацијентима.

Слоган

Да ли ће Ваш изборни слоган бити: “Не одвајајте мозак од срца” или је то интерна шала унутар странке?

ШОБОТ: За слоган је још рано, али сигурно знам како нам гласе циљеви и политике.

(Глас Српске)

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм