Od ponedjeljka

"Sramota za Banjaluku": Gradski olimpijski bazen prestaje sa radom!

  • Извор: АТВ
  • 07.10.2022. 13:11

Nevjerovatna informacija stigla je iz "Akvane". Od ponedjeljka sa radom prestaje da radi Gradski olimpijski bazen.

Usljed nedostatka elementarnih uslova za rad (higijenskih, zdravstvenih i bezbjednosnih) i nemogućnosti obezjeđivanja istih, primorani smo, nažalost, u ponedjeljak obustaviti rad na Gradskom olimpijskom bazenu. Ukoliko dođe do nekih promjena, blagovremeno ćemo vas obavijestiti navodi se u dopisu “Akvane”.

Roditelj čije dijete svakodnevno trenira na ovom bazenu rekao je za Srpskainfo da je bazen, nažalost, u totalnom rasulu, a da je informacija da više neće raditi, bila samo pitanje dana.

– Godinama se uvijek ista priča provlači i svi mi koji svoju djecu vodimo na bazen godinama nadali smo se da će nadležni imati sluha za ove probleme i da će svojim trudom i zalaganjem spriječiti situaciju da 1.000 djece ostane bez treninga. Ovo je bruka i sramota i Grada i Republike Srpske i samo potvrda da nikome od njih nije stalo do djece, izuzev trenera i radnika koji su na bazen dolazili, iako već četiri mjeseca nisu primili platu – ljutito je prokomentatisao.

"Blokirani su računi. Ne mogu se obezbjediti ni bezbjednosni, ni zdravstveni uslovi za rad", kazao je Goran Grahovac, predsjednik Akademskog plivačkog kluba "22. April".


Тагови: