Udruženje potrošača "Reakcija"

Srdić: Povećanje cijene grijanja bio bi veliki udar na budžete Banjalučana

  • Извор: СРНА
  • 24.11.2022. 13:24

Predsjednik Udruženja potrošača "Reakcija" iz Banjaluke Dušan Srdić rekao je da bi eventualno povećanje cijena grijanja za gotovo 60 odsto bio veliki namet i udar na budžete stanovnika grada na Vrbasu.

Napominjući da se Banjalučani već suočavaju sa brojnim poskupljenjima, Srdić je naveo da bi gradske vlasti trebalo da formiraju odgovarajuće savjetodavno tijelo koje bi u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj odlučivalo o uslugama od opšteg ekonomskog interesa, među kojima je snabdijevanje toplotnom energijom.

"U radu tog tijela trebalo bi da učestvuju i predstavnici udruženja za zaštitu potrošača. Time bi se ostvarilo i pravo potrošača da se čuje njihov glas", rekao je Srdić Srni.

Iz banjalučkog preduzeća "Eko toplane" ranije je saopšteno da je od 1. januara pod znakom pitanja nastavak sezone grijanja u Banjaluci zbog poskupljenja energenata, kao i kompletnog poslovanja, te da je Gradu ponovo upućen zahtjev za povećanje cijena od 59 odsto.

Osvrćući se na navedeni zahtjev, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je izjavio da je iz preduzeća "Eko toplane" gradu poslat nerealan zahtjev za povećanje cijene grijanja od čak 59 odsto, bez ikakvih argumenata, te naglasio da grad neće pristati na neutemeljene zahtjeve.

Тагови: