Poluprazne tribine

Šta je za Jelenu Trivić "puls naroda"?

  • Извор: АТВ
  • 21.07.2022. 19:05

Poluprazne tribine, za Jelenu Trivić predstavljaju "puls naroda". Pulsiranje je više na aparatima, ako je suditi po fijasku u Istočnom Sarajevu. Društvene mreže i mediji bruje o tome kako su dva kandidata opozicije za najvažnije funkcije na predstojećim izborima jedva okupili stotinak pristalica. Kako u svom rodnom kraju kotira Mirko Šarović, pokazali su i prethodni izbori. Oktobar, čini se, ni Trivićevoj ne obećava mnogo.

"Ja sam zaista obišla Republiku Srpsku. Bila sam u sve i jednoj opštini u Republici Srpskoj. Mogla sam da osjetim puls naroda. Da nisam hodala, mogla sam ovdje da sjedim, da gledam u šoljicu kafe ili da neku drugu mogućnost da vidim kako ja to stojim. Ja sam hodala, bila sa na rodom, bila na terenu", rekla je potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić.

Puls naroda, Trivićeva je mogla nedavno da osjeti i u Banjaluci. I u najvećem gradu Srpske govorila je pred polupraznim redovima. Trivićevoj i Šaroviću zato ne manjka podrške iz političkog Sarajeva. Tamo, čini se imaju najvatrenije navijače. 

"Razgovorima mnogim koje imam sa njima, koji su jako dobri bili i vodio sam koliko razne pregovore, trojke, tada je bila trojka iz Republike Srpske.. Uvijek sam sugerisao, ima ljudi u Republici Srpskoj koji čekaju poruku o saradnji sa Federacijom o napretku Bosne i Hercegovine. Mi smo sa njima imali jedan dobar set razgovora i ja moram reći da sam ja optimista", rekao je Predrag Kojović, poslanik NS u PD PSBIH.

Optimiste su i opozicionari, ali im „puls naroda“ i ne daje velike nade. Velike šanse kandidatima opozicije za dvije najvažnije funkcije ne daju čak ni dobar dio članova partija iz kojih dolaze. Vjetar u leđa ne daju im ni bivši saborci iz opozicije.