Градоначелник Бањалуке

Станивуковић добио позив на саслушање у полицији

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2024. 12:12

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, рекао је да је добио позив полиције за саслушање.

„Управо сам запримио телефонски позив полиције за саслушање, али не желе да кажу разлог саслушања“, навео је Станивуковић на друштвеној мрежи Икс.

Тврди да није дужан да се одазове позиву јер не зна разлог.

„Моје законско право јесте да знам разлог позива, у противном нисам дужан да се одазовем! Сви ови притисци неће нас поколебати у намјери да се боримо за нашу Бањалуку“, изјавио је градоначелник Бањалуке.

Како АТВ незванично сазнаје, Станивуковић је позван да да изјаву по пријави коју је поднио против предсједника Градског одбора СНСД Владе Ђајића за клевету. Он је Ђајића пријавио за клевету Окружном јавном тужилаштву Бањалука. Пријаву је поднио јер је Ђајић у једној телевизијској емисији наводно причао о куповини столици. Тужилац је тражио да се обојица саслушају у својству свједока и доставе изјаве.

Како даље незванично сазнајемо, јуче је ПС Лазарево покушала уручити позив Станивуковићу, али нису успјели. Јавио се адвокат и рекао да градоначелник није у могућности да прими позив. Стога је јутрос адвокат рекао да ће, кад се заврши дешавање у Градској управи, Станивуковић преузети позив.

Подсјетимо, Полицијској управи Бањалука је јутрос у 08,28 часова, путем телефона, пријављено да је у просторијама Градске управе Бањалука постављена бомба.

Противдиверзионим прегледом зграде Градске управе је утврђено да нема безбједносних пријетњи.

Претходно је Станивуковић рекао да су предсједник Градског одбора СНСД Владо Ђајић и предсједник Скупштине Града Бањалука Љубо Нинковић пустили дојаву о лажној бомби.

Са друге стране,Ђајић је рекао да је неко од сарадника Станивуковића дојавио да је у Градској управи постављена бомба, "након што нису успјели да сакупе кворум за нелегалну сједницу Скупштине и кад су видјели да се сакупља велики број људи испред Градске управе".

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм