Градоначелник

Станивуковић наставља са безакоњем: Крчми градске паре, мијења регулационе планове

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 19.09.2023. 12:51

Дугонајављивана реконструкција тзв. раскрснице код Екватора и тврђаве Кастел изгледа сачекаће боље дане.

Градоначелник је одлучио мимо постојећег Регулационог плана измијенити, "прекројити“ кружни ток, помјерити раскрсницу, укинути паркинге, и све то у недостатку средстава финансирати из кредита чија средства су предвиђена за мост у Доцу. Тако ће Станивуковић само за почетак грађења саобраћајнице из града извући милион и двијестотине хиљада КМ и то све под изговором "припремних радова" .

Постојећа раскрсница код зграде Екватор и књижаре Култура права је мука за све возаче, а на рјешавање овог проблема Бањалучани су чекали годинама. И таман кад су помислили да ће планирани кружни ток ријешити њихове проблеме, градоначелник је одлучио помрсити конце те још увијек непостојећи кружни ток помјерити ниже, на дио гдје се налази Крајишка кућа. 

Станивуковић на ароматизацију простора потрошио вртоглаву цифру

Станивуковић на ароматизацију простора потрошио вртоглаву цифру

Тако ће кружна раскрсница код Екватора, склизнути на паркинг и Крајишку кућу, па ће умјесто кружног тога Бањалука добити "правугаоник раскрсницу", у чијој средини ће се налазити споменик Твртку I Котроманићу на којем градоначелник већ дуже вријеме инсистира. Споменик ће грађане коштати још додатних милион и 200 хиљада КМ, такође из буџетом непредвиђених средстава.

Тако ће и мала улица Здравка Челара добити двије траке у једном смјеру, а паркинг који се налази у тој улици, као и онај код Крајишке куће потпуно ће нестати.

И све ово без грађевинске дозволе, без измјене постојећег регулациног плана, али и без средстава за овај пројекат. Наиме, средства намијењана за мост у Доцу, а која су добијена из кредитних средстава, Станивуковић је потпуно нелагално преусмјерио на изградњу нове раскрснице. 

Нешић и Тривићка у расправи око билборда

Нешић и Тривићка у расправи око билборда

Важећи регулациони план налази се на сајту Града Бањалука и можете га преузети ОВДЈЕ.

Нови регулациони план који је градоначелник преко ноћи незаконито одлучио прекројити јавности је доступан на његовим друштвеним мрежама, службеног пута за објаву нема јер и овај пут градоначелник је грубо прекршио закон.

И док се први човјек Града хвали отварањем паркова, привредни субјекти који се налазе на том дијелу града већ сад се налазе у озбиљном проблему јер њихове радње због ненајављених радова не остварују приходе. Како власници неколико радњи у Улици Здравка Челара 14. (Коси паркинг Кастела) кажу, нико од надлежних у Градској управи им није најавио почетак радова, нити пронашао привремено рјешење док се исти не заврше, како им пословање не би трпило с обзиром да им је дневни пазар озбиљно умањен.

Поред привредних субјеката највише штете ће претрпјети грађани, с обзиром да ће овим нелегалним пројектом градоначелник исцрпити буџет града, па ће тако Бањалучани поред тога што ће остати без моста у Доцу остати и без новца у градској каси.

(Бањалучке приче.нет)

Пратите нас и путем Вибера