Pusta obećanja

Stanivuković ne želi da odgovara na dodatna pitanja: Penzioneri najavljuju proteste

  • Извор: АТВ
  • 05.09.2022. 19:28

Pred gradskom uprave ponovo bi moglo da bude protesta. Ovog puta ljuti su penzioneri jer im još nije isplaćeno davno obećanih 100 maraka.

Devet mjeseci čekaju da se gradonačlenik smiluje i uplati ono što je na skupštini jednoglasno usvojeno i obećano. Sto maraka, naročito u ovom vremenu, puno znači, posebno onima sa malim primanjima, kažu penzioneri. 

"A četiri miliona koja su trebala da se isplate penzionerima evo nakon devet mjeseci to još nije urađeno mi smo zbog toga planirali konferenciju da održimo i iznesemo svoj stav vezano po tom pitanju. Ukoliko niko ne bude ponovo reagovao na našu izjavu i zahtjeve mi ćemo vidjeti u kojem terminu ćemo organizovati masovnije proteste. Mi ćemo izvesti penzionere na ulicu, normalno najaviti skup i da održimo veći protest vezano za tih 100 maraka", kaže predsjednik Udruženja penzionera Banjaluka Zoran Uletilović.

Od gradonačelnika danas ni glasa, i to bukvalno. Na događaju na kome je bio jedva je pričao, ali ne sa novinarima. Ljudi iz njegovog tima su rekli da mu je "ujutro takav glas". Nije govorio ni o događaju na koji je došao. 

Mi smo danas otišli na događaj na kojem je bio i gradonačelnik. Zanimalno nas je gdje je zapelo u isplati jednokratne novčne pomoći od 100 maraka koja je penzionerima obećana ali pitanja na kraju nismo mogli da postavimo. Iz gradonačlenikovog tima za komunikaciju rekli su nam da gradonačelnik ne želi da odgovara na dodatna pitanja.

Za mnoge druge stvari bilo je para. Na primjer, sto hiljada maraka otišlo je na koncert povodom početka nove školske godine. Za penzionere ih mjesecima nema. Ako za njih nema para iz Gradske uprave, oni će pred upravu pa će gradonačelnik morati da im objasni gdje je i zašto zapelo. Ako ga, tog dana, ne izda glas, kao što je danas.

Тагови: