Pokrenuo inicijativu

Stanivuković odavno prihvatio odluke Ustavnog suda BiH u skladu sa stavovima svoje partije

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 23.08.2023. 12:06

Gradonačelnik Draško Stanivuković u skladu sa stavovima partije iz koje dolazi (PDP) odavno je prihvatio odluku Ustavnog suda BiH, po kojoj sporno zemljište Autoprevoza prelazi u ruke privatnika, a ne grada Banjaluka.

Kako saznaje portal Banjalučke priče, gradonačelnik je još 2022. godine pokrenuo inicijativu za izmjenu Regulacionog plana ,,Jug 2", a koji je objavljen u Službenom glasniku grada Banjaluka (LXII Број 18) od 04.05 2022. godine, po kojem bi se umjesto planirane četverospratnice na ovom mjestu gradila zgrada od 7 spratova.

Prema navedenom, gradonačelnik je od početka prihvatao odluku Ustavnog suda BiH i sporni dio Vidovdanske ulice dao u ruke investitoru koji će na pomenutom mjestu graditi zgrade. 

Inicijativa koju je Stanivuković pokrenuo za izmjenu regulacionog plana, jasno potvrđuju i odluke objavljene u Službenom glasniku grada Banjaluka (LXII Број 18) od 04.05 2022. godine.

Na pitanje novinara da li je on lično 2022. godine pokrenuo inicijativu za izmjenu regulacionog plana kako bi se na prostoru Vidovdanske ulice umjesto planirane četverospratnice podigla zgrada od sedam spratova, gradonačelnik je rekao da to nije tačno.

On tvrdi kako inicijativa koju je pokrenuo za izmjenu regulacionog plana 2022. se ne odnosi na prostor Vidovdanske ulice, međutim pomenute odluke tvrde suprotno i nalaze se u Službenom glasniku grada Banjalika iz 2022. godine.  

Kako on tvrdi, pomenuti plan nikada nije bio sveobuhvatan i linija je išla do Vidovdanske ulice i nju nije uključivala, međutim na papiru je to drugačije.  

Odluka objavljena u Službenom glasniku grada tvrdi drugačije, a što potvrđuju i fotografije regulacionog plana i svega što obuhvata, uključujući prostor Vidovdanske ulice.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.