Banjaluka

Stanivuković penzionerima da isplati 100 maraka poručuju iz skupštinske većine

  • Извор: АТВ
  • 18.12.2022. 19:10

Nehumano, tako postupak gradonačelnika i gradske usprave za još uvijek neisplaćenih 100 maraka opisuje penzioner, Mladen Marinković. Svaka marka, naročito, u današnje vrijeme dobro dođe.

"Ovo što se od aprila nije ispoštovala odluka gradske skupštine, gradonačlenik i njegova sva administracija po meni je pala iz humanih razloga", kaže penzioner Mladen Marinković.

Tražimo da gradonačelnik penzionerima isplati 100 maraka i na taj način ispoštuje odluku lokalne Skupštine, poručuju predstavnici većine. Nerazumljivo je, kaže potpredsjednik banjalučkog parlamenta, da se neizvršenjem ovakvih odluka očekuje dalje usvajanje dokumenata. Na ovaj način, poručuju iz SNSD-a, Stanivuković ponižava penzionere. 

"Tražimo da se ta odluka ispoštuje i da onda u jednoj mirnoj atmosferi uđemo u razmatranje svih dokumenta. Ono što smo mogli vidjeti, što ćemo razmatrati ovih dana da je rebalans budžeta oko 42 miliona ja nisam jutros video u rebalansu tu stavku", Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

"Mi smo izričiti da se sve i jednom penzioneru mora isplatiti po 100 maraka a podržavamo tu odluku da se još 1000 najugroženijih penzionera isplati po 1.000 maraka, prihvatićemo takvu odluku ali na ovome insistiramo", kaže predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić.

U čemu je uopšte svrha usvajanja dokumenata kada se odluke neće poštovati. Oba bloka bi kažu iz DEMOSA i Ujedinjene Srpske trebala više da se dogovaraju ali i razgovaraju u interesu građana Srpske. Pitaju se međutim i šta je gradonačelnik čekao do sada. 

"I sad dok nismo došli do ove situacije da se razgovara oko rebalansa i budžeta za sljedeću godinu i rebalansa za ovu ta odluka je bila u mirovanju sada je gradonačlenik našao za shodno juče da izjavi da će biti isplaćeno. ja samo pitam šta se čekalo do sada", poručuje Slobodan Stanarević, odbornik DEMOS-a u Skupštini grada Banjaluka.

"Puno više trebali da sjedamo da se dogovaramo i u interesu grada i građana i penzionera i svih ostalih stanovnika", kaže Milenko Rosić, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka.

Banjalučkim odbornicima danas se pridružio i doskorašnji odbornik a sada narodni poslanik Velibor Stanić. Budžet je  jednoglasno usvojen pa su, kaže Stanić, i odluke budžeta obavezujuće kako za skupštinsku većinu tako i gradonačlenika.