Градоначелник Бањалуке

Станивуковић: Потребно је 15-20 дана да нови режим саобраћаја у потпуности заживи

  • Извор: АТВ
  • 05.11.2023. 19:30

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић каже у Централним вијестима АТВ-а да ће након почетка одвијања новог режима саобраћаја у Бањалуци бити потребно 15-20 дана да цијели пројекат заживи у пуном капацитету.

"Ово је велика саобраћајна промјена. Цијенимо да треба 21 дан да цијели пројекат заживи и да завршимо и ову посљедњу највећу раскрсницу. Без раскрснице код Крајишке куће овај пројекат нема своју пуноћу. Сутра ће бити МУП, биће све службе из града на раскрсницама, народу мало асистирати", каже Станивуковић.

Он каже да се ради о великим промјенама које ће донијети добро Бањалуци.

"Скептици кажу зашто се то ради у центру града када улица Краља Петра Првог Карађорђевића и Видовданска нису довољно оптерећене, зашто се то ради? Па управо због тога. Ако имате машину која не ради у потпуном капацитету, па упослите је. Једносмјерне улице лице Краља Петра Првог Карађорђевића и Видовданска, имаће пуни капацитет. Друге улице које су преоптерећене, сада ће бити мање оптерећене. Доћи ће до баланса и квалитетног протока саобраћаја", каже Станивуковић.

Градоначелник Бањалуке поручује да су политичким опструкцијама забрањени радови на највећој кружној раскрсници.

"Када се ради о модернизацији како наши стручњаци, инжењери, управа, правници тумаче постојеће радове, није потребна та врста дозволе. Ако републичка инспекција каже да су потребне дозволе, мислим да је пријатељски да нам кажу дајемо вам 15 дана, радите, али прибавите дозволе и све би било како треба. Ово је преседан да Република Српска ставља траку у Бањалуци за најважније радове", каже Станивуковић и поручује да су их зауставили у рјешавању онога на шта се највише сви жале, а то су гужве.

Још једном је замолио возаче сутра за стрпљење, а друге учеснике у саобраћају на опрез.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм