Gradonačelnik Banjaluke

Stanivuković protiv skupa BORS-a, a ide na sastanak sa Šmitom

  • Извор: АТВ
  • 18.04.2022. 14:24

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković neće podržati niti učestvovati u velikom narodnom skupu "Sloboda" koji organizuje BORS jer, navodno, ima drugih obaveza, ali će zato naći vremena i rado se odazvati sastanku sa Kristijanom Šmitom u Banjoj Luci.

Gradonačelnik Banja Luke je očekivano stao rame uz rame sa stranačkim kolegama i koalicijom koji su takođe istakli kako ne podržavaju skup.

„Smatram da se ovdje radi o jednom političkom aspektu te borbe, jednog dijela boraca. Ovde svakako postoji jedan kritički dio mase koji je protiv rješenja, protiv sankcija i mislim da je u redu da se čuje i njihov glas“, istakao je Stanivuković. 

„Moj stav je da sam protiv toga. Dao sam svoje političko mišljenje“ rekao je Stanivuković naglasivši kako ga je kontaktirao Kristijan Šmit kako bi dogovorili sastanak u Banjoj Luci naredne sedmice, kako je planirano.

„Ja sam iskazao otvorenost da razgovaram. Smatram da je dobro da se odazovem na taj sastanak, da razgovaram. Smatram da je baš dobro da taj sastanak bude u Banjoj Luci i da se iz Banje Luke čuje jasan stav i mišljenje. Mi ne treba da bježimo od problema i trebamo reći svoje mišljenje", naglasio je Stanivuković. 

Postavlja se pitanje zašto je Šmit Stanivukovića pozvao na sastanak?

Na to još uvijek ne postoji odgovor. Gradonačelnik Banjaluke je odbio javno braniti interese Republike Srpske na skupu BORS-a sa građanima Srpske, ali se zato pravda kako će to uraditi upravo u četiri zida sa Šmitom, što je veoma kontradiktorno.

Iako se oglasio predsjednik Predsjedništva Boračke organizacija Republike Srpske, Aleksandar Savić i rekao da BORS stoji iza, za 20. april najavljenog, velikog narodnog skupa u Banjoj Luci, opozicija u Srpskoj ostaje pri istoj odluci. 

Razjedinjena opozicija u Srpskoj je ujedinjena i spremna da sarađuje ukoliko je neophodno okriviti i dovesti u pitanje rad i odluke srpskog člana Predsjedništva što se do sada jasno potvrdilo, dok u svim drugim trenucima opozicija je pokazala raskol što se najbolje može vidjeti u posljednjih par mjeseci.