Ne poznaje običaje i tradiciju

Stanivuković udario na Đajića i sveštenstvo, pa pokazao elementarno neznanje

  • Извор: АТВ
  • 05.08.2022. 16:09

Dok obećava bolji, građanima Banjaluke fakturiše daleko skuplji život, to je jedino čime se od početka svog mandata bavi gradonačelnik Draško Stanivuković.

Umjesto besplatnog javnog prevoza, kao što je obećao, karte su skuplje za 0,50 KM. I dok se građani bune i negoduju, Stanivuković koristi svaku priliku da lopticu prebaci na drugu stranu.

Pred izbore, pojačao je napade na direktora UKC-a Srpske i predsjednika GO SNSD-a Banjaluka, Vladu Đajića.

Ni to mu nije dovoljno, pa tako udara još i na pravoslavlje, crkve i vladike.

Zasmetalo je Stanivukoviću što je Đajić kumuje crkvama na poziv mještana.

Gradonačelniku je trn u oku to, što je Đajića dočekala rijeka naroda u rodnim Branešcima, gdje je zajedno sa vladikom banjalučkim Jefremom i prisutnima obilježio slavu crkve Svetog Velikomučenika Prokopija, kojoj je i kumovao.

A svega nekoliko dana kasnije, Đajić i GO SNSD-a Banjaluka, prisustvovali su liturgiji i osvećenju crkvene sale hrama Svetog Velikomučenika Prokopija.

Stanivuković je putem društvenih mreža pokazao, da ne poznaje ni tradiciju ni običaje, a i kako bi, kada ima srednjoškolsku diplomu i u jeku sezone ljetuje po 2 mjeseca na moru sa koje kakvim starletama.

Gradonačelnikovo neznanje, otkrili su njegovi komentari na društvenim mrežama koji su glasili „Đajić nosi krst kao vladika“ kao i „Samo kumuje i druguje“.

Trebao bi Stanivuković znati, bar osnovno, da kum uvijek nosi krst, dok za njim ide litija.

Ovo ni ne čudi od gradonačelnika, ako uzmemo u obzir da se prije nekoliko mjeseci propisno obrukao, kada nije znao kako se oslovljava patrijarh srpski.