Odbornike skupštine većine nazvao fašistima

Šulić: Da ima časti i morala Begić se više nikada ne bi javno oglasio

  • Извор: СРНА
  • 21.09.2021. 14:41

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić smatra da bi se Ivan Begić izvinio da ima obraza, a da ima časti i morala više nikada se ne bi javno oglasio nakon što je danas odbornike skupštine većine u Banjaluci nazvao fašistima.

"Postoje stvari koje ne morate posebno učiti, one koje stičete odrastanjem, vaspitanjem, socijalizacijom, zdravim razumom /ukoliko ga imate/. Jedna od njih je i da morate posebno paziti kada nekoga nazivate fašistom. Ne treba podsjećati da je prvi fašista bio Musolini, a da se fašizam u raznim oblicima širio Evropom i svijetom, a personalizovan je kroz Adolfa Hitlera ili južnoameričke diktatore", objavio je Šulić na Fejsbuku.

On je podsjetio da je javnost danas čula kako odbornik u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić, naziva fašistima sve odbornike Ujedinjene Srpske, Socijalističke partije, Demosa, odbornike nacionalnih manjina i odbornike SNSD-a u gradskom parlamentu.

Šulić je naglasio da bi Begić morao da zna da je na ovaj način sve članove ovih stranaka i sve glasače koji su ih podržali na izborima nazvao fašistima, jer su oni glasajući za liste ovih stranaka, prema Begićevoj logici, oni koji podržavaju fašiste.

"Dakle, za Begića su fašisti više od 50 hiljada građana Banjaluke koji su ove stranke podržali na izborima u Banjaluci. Onoj Banjaluci, srcu Krajine, čiji je narod zvjerski ubijan u Drakuliću, Šargovcu, Motikama, onoj Banjaluci koja još plače za stotinama hiljada odvedenih i stradalih u Jasenovcu. Preživjele potomke ljudi te Banjaluke Begić naziva fašistima", naglasio je Šulić.

On je naveo da Begić sve to govori dok se u pozadini čuju zvona hrama kojeg su Nijemci bombardovali, a ustaše naredile da se do temelja sruši 1941. godine.

"Da Begić ima znanja to ne bi govorio, da ima obraza izvinio bi se, a da ima časti i morala, više nikada se javno ne bi oglasio! Neće proći mnogo, a u javnost će izlaziti funkcioneri Begićeve stranke da govore o tuđoj nekulturi, primitivizmu i slično. Niko od njih tada, kao ni danas, neće biti svjestan šta je danas njihov kolega učinio u ime svih njih, jer neke stvari nisu naučili, odrastanjem, vaspitanjem, socijalizacijom ili zdravim razumom", zaključio je Begić.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.