Saopštenje

Suzbijanje komaraca u Banjaluci: Evo u kojim dijelovima grada

  • 31.07.2023. 15:51

Zbog većeg broja prijava i utvrđene povećane brojnosti komaraca koji remete normalan boravak i rad u vanjskoj sredini, preduzeće “Eko-bel“ će izvršiti drugi tretman sistematske dezinsekcije komaraca na području grada Banjaluka, navedeno je na sajtu Gradske uprave.

“Naime, razmnožavanju komaraca u ovoj godini pogodovalo je kišovito vrijeme, zbog čega će operativni timovi preduzeća ‘Eko-bel’  danas, 31. jula u večernjem terminu od 20 do 23 časova i u utorak, 1. avgusta u jutarnjem terminu od pet do sedam časova, izvršiti toplo i hladno zamagljivanje kao mjeru suzbijanja komaraca”, stoji u objavi na sajtu Grada.

Kako su saopštili iz ovog preduzeća, sa kojim Grad ima zaključen ugovor za vršenje ove usluge - potrebno je da pčelari u navedenim danima preduzmu sve potrebne mjere za zaštitu pčela, a koje se sastoje u natkrivanju pčelinjih društava kartonom ili drugim sredstvima.

Banjalučanin prodaje poršea -

Banjalučanin prodaje poršea - "čuvan u spavaćoj sobi"

“Drugim tretmanom suzbijanja suzbijanja komaraca će biti obuhvaćeni sljedeći dijelovi grada: Lazarevo 1 i 2, Kumsale, Derviši, Zalužani, Kočićev vijenac, Srpske Toplice, Šibovi, Centar, Nova Varoš, Rosulje, Rakovačke bare, Šargovac, Lauš, Petrićevac, Paprikovac, Drakulić, Priječani, Delibašino selo, Mađir i Česma, Ramići, Kuljani, Dragočaj, Barlovci, Paprikovac (područje oko UKC Republike Srpske, Romanijska i Ulica ranka Šipke), Podstranac, Borik, šetalište od Zelenog mosta do Rebrovačkog mosta (lijeva i desna strana), Debeljaci, Zeleni vir, Ada, Medeno polje, tvrđava Kastel, studentski Kampus, Park ‘Mladen Stojanović’, ulica Koste Vujinovića, Starčevica i Obilićevo”, navedeno je iz “Eko-bela“.

U slučaju loših vremenskih prilika, građani će blagovremeno biti obaviješteni o novom terminu zaprašivanja.

Posadio 1,2 miliona suncokreta kao iznenađenje supruzi za 50 godina braka

Posadio 1,2 miliona suncokreta kao iznenađenje supruzi za 50 godina braka

Podsjećamo, uslugu izvođenja sistematske dezinsekcije komaraca na području grada Banjaluka preduzeće “Eko-bel“ je započelo 16. juna larvicidnim tretmanima, a zatim 29. i 30. juna izvršeni su i tretmani odraslih formi komaraca.

(Foto: Gradska uprava)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм