Banjaluka

Sve više saobraćajnih nezgoda u Novoj Varoši: Grad ne reaguje, mještani ogorčeni

  • Извор: АТВ
  • 17.10.2022. 13:57

Mještani banjalučkog naselja Nova Varoš se mjesecima unazad bezuspješno obraćaju Gradskoj upravi kako bi se problemi svjetlosne signalizacije ili kvalitetnije uređene raskrsnice u ovom naselju konačno riješili, ali odgovor od nadležnih nisu dobili.

Zbog loše preglednosti i nepoštovanja saobraćajnih propisa na pojedinim raskrsnicama, došlo je do mnogo lakših saobraćajnih nezgoda. 

Savjet mjesne zajednice Nova varoš dostavio je spisak prioriteta za izgradnju i održavanje putne i saobraćajne infrastrukture nadležnom Odjeljenju za saobraćaj i puteve, ali bezuspješno.

Nažalost, za veoma kratko vrijeme desilo su se dvije ozbiljne, gdje imamo i povrijeđena lica.

Do ozbiljnih udesa došlo je na raskrsnici Pave Radana, Svetozara Markovica i Dragiše Vasića u posljednjih deset dana.

Danas su u ulici Pave Radana povrijeđena dva pješaka.

"Ova raskrsnica je veoma frekventna i opasna. Zahtjeva hitnu reakciju nadležnih. Blizina škole i nedostatak trotoara iz pravca ulice Svetozara Markovića nas obavezuje da hitno reagujemo kako bismo olakšali kretanje pješaka i svih učesnika u saobraćaju i na taj način preventivno uticali na nastanak saobraćajnih nesreća", rekao je zamjenik predsjednika Savjeta mjesne zajednice Srđan Trivundža.

Mještani Nove Varoši su ogorčeni jer, kako kažu, Gradska uprava nema sluha za njihove probleme.

"Udesi su svakodnevni, a problem je još veći ako uzmemo u obzir da je u blizini osnovna škola i da tu svakodnevno prolaze djeca ka i od škole", rekao je mještanin ovog naselja Slavko Raljić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Nova Varoš Anja Ljubojević ističe da ovaj problem datira još od ranije.

"Obavijestili smo nadležno odjeljenje 19.8. Ovaj problem datira još od ranije. Prethodna GU je pokušala riješiti problem postavljanjem ležećih policajaca i ogledala. Trenutna gradska administracija ne održava pomenutu raskrsnicu, pa je ogledalo iz pravca Dragiše Vasića neupotrebljivo. Pozivam nadležne da nešto urade dok neko nije izgubio život na pomenutoj raskrsnici. Takođe apelujem i vozačima da su ove ulice oko škole i da svoju vožnju prilagode tome", rekla je Ljubojevićeva.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.