Шта кажу грађани

Треба ли Бањалуци "Европска кућа"?

  • Извор: АТВ
  • 10.02.2024. 19:26

Јохан Сатлер отвара европски културни центар у највећем граду Српске како би промовисао западне вриједности.

Градоначелник Бањалуке ту не види ништа спорно, напротив.

Станивуковић Сатлеру простор за центар, а Сатлер њему 800.000 евра.

"Заузврат за тако нешто добијете 800.000 евра донације које морате употријебити на том локалитету гдје се налази та Европска кућа", рекао је Станивуковић.


"Тривићка опчињена Станивуковићем"

Бањалучани кажу да нису за то, кажу већина оног што је дошло са запада њима није донијело ништа добро.

"Са запада доста лијепих ствари у позитивном смислу долази, али исто тако и неких негативних. Ова наша црква је светиња у њу требамо гледати, у породицу, те западне вриједности већином растурају породицу. Е, Путин се против тога и бори".

"Запад не волим".

"Мене запад не интересује ни секунде, то је највећа пропаст и несрећа што постоји на планети".

"Ја мислим да не треба", само су неке од порука грађана.

Европски клубови постоје у свим већим градовима и замишљени су као простор за дискусију, сматрају стручњаци, а позитивна страна је то што ће грађани на неки начин моћи да разбију предрасуде.


Судски процес против Додика направио атмосферу линча и угрожене безбједности

Судски процес против Додика направио атмосферу линча и угрожене безбједности

"Ми смо јако патријархална друштва  на овом простору и све се гледа кроз призму тога", рекао је Бојан Шолаја, директор Центра за међународне и безбједносне студије.

"Посматрано из угла европских интеграција биће добро да се грађани упознају поприлично о томе и да се види о чему се то ради, јер ми генерално дужи низ година посматрамо искључиво политичке аспекте европских интеграција и неке фид бекобе које имамо и од стране ЕУ, овдје ћемо имати прилику да на више технички начин посматрамо и видимо шта су то очекивања од стране ЕУ", додао је.

Европска кућа требала би се налазити у парку Петра Кочића у згради познатог "Стакленца".

Постојећи локал ће остати, али канцеларије које се налазе у десном крилу уступиће се представницима ЕУ и попримиће њихова обиљежја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.