Pod lupom one koje su izdate za tri lokacije

Tužilaštvo istražuje sporne građevinske dozvole u Banjaluci

  • Извор: АТВ
  • 04.08.2022. 19:00

Tužilaštvo istražuje sporne građevinske dozvole u Gradskoj upravi. Pod lupom su one koje su izdate za tri lokacije u gradu. Okružno javno tužilaštvo Banjaluka potvrdilo je za ATV da su primili dvije prijave.

"Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zaprimilo je dvije anonimne prijave u vezi sa izgradnjom trgovinskog lanca „Bingo“ u Lazarevu, izgradnjom na zemljištu bivše „Auto-škole“ u Banja Luci i na lokaciji bivšeg kina „Kozara“, sa izraženom sumnjom da su ostvarena obilježja krivičnih djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 315. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ RS, Primanje mita iz člana 319. stav 1. i krivično djelo Trgovina uticajem iz člana 321. stav 1. KZ RS", rekli su u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Gradonačelnik Banjaluke tvrdi da je sve kako treba. Odgovornost kao i obično prebacuje na druge. Kaže i da radi po zakonu, iako se zna da je u prethodnom periodu prije odluke Ustavnog suda izdao građevinsku dozvolu, koju nije trebao izdati. 

"Mi smo samo na bazi regulacionog plana izdavali dubinski potrebne akte i dozvole i to je suština, sve je kako treba sve je po slovu zakona. Mi radimo pošteno i radimo kako zakon predviđa", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Zakon predviđa i da sve dozvole koje se izdaju budu u redu. U slučaju banjalučke gradske administracije to očigledno nije tako, jer su u zadnjih nekoliko mjeseci napravili mnoštvo propusta koji nisu po zakonu. 

 Mjesto nekadašnjeg kina“Kozara“ jedna je od lokacija u gradu za koje je tužilaštvo primilo prijave koje se odnose na izdavanje spornih građevinskih dozvola. Prijava je u junu prosleđena Republičkom javnom tužilaštvu s obzirom kako kažu da su u dostavljenim prijavama obuhvaćena krivična djela koja su u nadležnosti upravo Republičkog javnog tužilaštva.

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.