Teroristički poklič

U Banjaluci osvanuo grafit "Alahu ekbar“

 • Izvor: ATV
 • 08.02.2023.12:28

U Banjaluci u ulici Krajiških brigada 153-a prije nekoliko dana je osvanuo grafit na kojem piše "Alahu ekbar".

Osim pokliča "Alahu ekbar“ na trotoaru je iscrtana i zvijezda kao i polumjesec.

Grafit je osvanuo u neposrednoj blizini dječijeg igrališta.

"Alahu ekbar" u prevodu znači "Bog je veliki", ali često dobija negativnu konotaciju jer su ga teroristi koristili tokom izvršavanja napada koji su odnosili nevine živote.

Takođe, na maršu kojim se u Bužimu obilježava godišnjica akcije "Munja" i ove godine su čuo poklič "Alahu ekbar".

Ukoliko se prisjetimo da smo u posljednih nekoliko dana bili svjedoci govora imama koji je Srpsku pravoslavnu crkvu nazvao sektom, Svetog Savu fašistom, a onda i hodžu koji je pogrdno govorio o Republici Srpskoj i danu njenog rođenja jasno je da nekima smeta sve što je srpsko i da ne prezaju ni od čega što su još jednom potvrdili i ovim grafitom i to baš u blizini dječijeg igrališta.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Top 10 tajni i misterija

  Da li ste ikada razmišljali postoje li vanzemaljci, susreti druge vrste i paranormalne aktivnosti? Da li je Bigfoot zaista postojao? Da li čudovište još uvijek spava na dnu Loch Nessa? Postoje li anđeli? Kakve tajne kriju 'svete spise'?

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.