Дом здравља

У Бањалуци почињу систематски прегледи за упис будућих првачића

  • Извор: СРНА
  • 19.02.2024. 15:13

На подручју Бањалуке систематски прегледи за упис у први разред основне школе обављају се у специјалистичким амбулантама из педијатрије на локалитету Поликлинике за сву дјецу која су евидентирана код педијатра у бањалучком Дому здравља, речено је у овој здравственој установи.

Из Дома здравља Бањалука навели су да се у први разред школске 2024/25. године уписују дјеца рођена у периоду од 1. септембра 2017. године до 31. августа 2018. године.

Шамар Вашингтону: Мађари одбили да приме америчке сенаторе!

Шамар Вашингтону: Мађари одбили да приме америчке сенаторе!

"Родитељи телефонским путем буду обавијештени о термину прегледа, који ће обављати педијатри код којег је дијете евидентирано", навели су у Дому здравља Бањалука.

На систематски преглед је, осим електронске књижице, потребно донијети такозвану плаву здравствену књижицу - уколико је родитељи посједују, због увида у вакцинални статус дјетета, као и другу документацију уколико дијете има неке здравствене проблеме.

Лукашенко: Бјелорусија је увијек спремна да подржи Републику Српску

Лукашенко: Бјелорусија је увијек спремна да подржи Републику Српску

Из Дома здравља Бањалука су навели да је у специјалистичким амбулантама из педијатрије одређена једна амбуланта искључиво за систематске прегледе дјеце за упис у први разред основне школе.

Све додатне информације могуће је добити путем броја телефона 051/247-347.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: