Održali pokaznu vježbu

U Banjaluci promovisana Srednja škola unutrašnjih poslova

  • Извор: АТВ
  • 18.05.2023. 19:19

Borba prsa-u-prsa sa i bez oružja, presretanje vozila u pokretu, pokazivanje opreme i tehničkih sredstava. Sve su to pokazali propadnici MUP-a Srpske srednjoškolcima koji bi mogli svoje školovanje da nastave u Srednjoj školi unutrašnjih poslova Impresije, obećavaju.

- Razmišljam da upišem ovo i kasnije da postanem policajac. Poslije srednje škole da idem u policiju i to je to. N: Koji su tvoji motivi recimo za sve ovo? Pa ne znam, ono da pomažem narodu i tako, to me najviše privlači. 

- Zadovoljna sam, mislim oduševljena sam. Baš...

- Interesantno. Zanimljive stvari učimo srednjoškolce o policijskoj akademiji, kako radi policija i to. Zanimljive stvari.

Vođen ličnim iskustvima, Radiša Stokanović - banjalučki policajac sa preko dvadeset godina karijere preporučuje mladima da upišu školu. Kaže da je sam kroz školovanje stekao neka od životnih prijateljstava. 

"Ja bih preporučio svima da upišu tu školu. Naravno ko pokazuje interesovanje za ovim poslom. Veoma je zanimljiva škola. Kroz to školovanje ljudi stiču i naravno velika prijateljstva i poznanstva koja traju čitav život", kaže Radiša Stokanović, službenik PS Banjaluka. 

Sem vječnih prijateljstava, srednja škola je prema načelniku PU Banjaluka i najbolji način za usađivanje etike, morala i časti u rasuđivanje mladih odnosno budućih policajaca 

"Lično smatram, vođen ličnim iskustvom da je srednjoškolski sistem obrazovanja policijskih službenika daleko iscrpniji i da kažem daleko bolji jer pruža mladim ljudima u tom nekom stadijumu razvoja njihovog da izrastu u časne, poštene ljude koji obavljaju častan i pošten posao kao što je posao policijskih službenika", kaže Đurđica Vukelić, načelnik PU Banjaluka.

Javna ustanova Srednja škola unutrašnjih poslova u tekućoj školskoj godini vršiće upis učenika iz drugih razreda u treći odnosno nastavak srednjoškolskog obrazovanja. Internatski tip školovanja odvijaće se u novootvorenom Centru za obuku policije u Zalužanima kod Banja Luke.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!