Neznatno zagađen

U Banjaluci vazduh prve kategorije

  • 25.10.2018. 13:55

Kvalitet vazduha u gradu Banjaluka tokom septembra bio je prve kategorije, što znači čist ili neznatno zagađen vazduh, bez prekoračenja graničnih vrijednosti ni za jednu zagađujuću materiju, podaci su tabele o mjerenju kvaliteta vazduha, koje za grad Banjaluku obavlja Institut za građevinarstvo "IG".

Nakon skoro godinu dana trajanja javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača zbog žalbenog postupka, od jula ove godine ponovo je organizovano mjerenje kvaliteta vazduha i buke u gradu, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Ovaj posao je dobio Institut za građevinarstvo "IG", a prema ugovoru je predviđeno da se u naredne dvije godine mjeri kvalitet vazduha, na tri lokacije, i to u naseljima Centar, Borik i Paprikovac. 

Iz Gradske uprave navode da je predviđeno da se vrši mjerenje za 12 polutanata čija će se koncentracija pratiti svakodnevno. 

Istim ugovorom predviđeno je i mjerenje buke na pet lokacija u naseljima Centar, Lauš, Borik, Rosulje i Obilićevo, kao i obaveza da se identifikuju izvori buke i daju prijedlozi rješenja problema. 

U nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove rekli su Srni da je Banjaluka jedna od prvih lokalnih zajednica u BiH koje su organizovale mjerenje kvaliteta vazduha i o tome redovno obavještavala javnost, što će i ubuduće činiti. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)