Proteklog vikenda

U Banjaluci zbog droge uhapšeno šest osoba

  • Извор: АТВ
  • 15.05.2023. 10:37

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, tokom proteklog vikenda, radeći na sprečavanju činjenja krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, prekršajno su sankcionisali pet lica.

U Banjaluci, u ulici Simeuna Đaka, 12.05.2023. godine, uhapšen je Ž.J. iz Petrova kod kojeg je pronađena droga.

"Prilikom kontrole putničkog vozila marke VW kojim je upravljalo lice Ž.J. koje je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga THC – 10 i Amfetmin u organizmu. Takođe, kod lica Ž.J. pronađena je i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu upakovna u pvc foliju", naveli su iz PU Banjaluka.

Istu noć, u ulici Trive Amelice, uhapšen je Banjalučanin D.Č. kod kojeg je, takođe, pronađena droga.

"Policijski službenici su izvršili kontrolu putničkog vozila marke Mercedes kojim je upravljalo lice D.Č. koje je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge THC - 10 u organizmu. Tokom kontrole kod lica D.Č. su pronađene dvije pvc vrećice u kojima se nalazila određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu", saopšteno je iz policije. 

Sutradan je u Banjaluci u ulici Majke Jugovića uhapšen A.K.M. iz Republike Slovenije.

"Kod navedenog lica pronađena je i uz potvrdu oduzeta prozirna folija u kojoj se nalazila određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Kokain'. Licu A.K.M. uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga", naveli su iz policije.

Sjekirom udario čovjeka po glavi

Sjekirom udario čovjeka po glavi

Istu noć uhapšen je A.V. u ulici Branka Popovića u Banjaluci.

"Policijski službenici su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka, u Banjaluci u ulici Branka Popovića, izvršili kontrolu putničkog vozila marke VW kojim je upravljalo lice A.V., koje je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge Metadon u organizmu", saopšteno je iz policije.

Istu noć u ulici Patre uhapšen je F.M. iz Banjaluke.

"Naime, prilikom kontrole putničkog vozila marke Renault kojim je upravljalo lice F.M., isto je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga Kokain i Amfetmin u organizmu", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka iste noći uhapsili su S.T. iz Banjaluke.

"U ulici Radoja Domanovića, izvršili kontrolu putničkog vozila marke VW kojim je upravljalo lice S.T. koje je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge THC - 10 u organizmu", saopšteno je iz PU Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.

Hapšenje u Gradišci: Evo kako je izgledala laboratorija za uzgoj droge!

Hapšenje u Gradišci: Evo kako je izgledala laboratorija za uzgoj droge!




Тагови: