ATV

Banjaluka

U Hramu Hrista Spasitelja služen moleban za Kosovo i Metohiju

  • Izvor: SRNA
  • 04.06.2023. 19:39

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služen je moleban za Kosovo i Metohiju, koji su organizovali ovaj hram i Udruženje "Srbsko sabranje Baštionik", uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa banjalučkog Jefrema.

Predsjednik "Srbskog sabranja Baštionik" Predrag Adamović rekao je novinarima pred početak molebana da Banjaluka danas šalje izuzetno važnu i snažnu poruku podrške braći na Kosovu i Metohiji.

"I pored pljuska koji se izlio tokom kretanja povorke sa Trga Krajine ka Hramu gdje će se održati moleban, nekoliko stotina studenata banjalučkog Univerziteta i građani Banjaluke su izašli da, uz pjesmu i transparente podrške, kažu Srbima na Kosovu i Metohiji da nisu sami", dodao je Adamović.

Adamović je istakao da se Kosovo i Metohija brani u Banjaluci, kao što se Banjaluka brani u Beogradu.

"Srpska mladost sa obje strane Drine, srcem nosi zavjet istine" - U Banjaluci održan moleban za Kosovo

On je dodao da šalju snažna poruka svima koji ne misle dobro srpskom narodu.

"Srbi su miroljubiv narod i ne žele ništa što nije njihovo, ali će uvijek braniti ono što pripada njima, njihovim precima. Čuvaćemo ono što je nasljeđe naših predaka, iznad svega našu slobodu kada je riječ o Kosovu i Metohiji, ali i kada je riječ o Republici Srpskoj. Nema predaje!", poručio je Adamović.

Student Ognjen Milekić, učesnik današnje šetnje podrške, rekao je novinarima da je potrebno učiniti mnogo više, a to je da promijeni svako sebe.

"Kada Kosovo vratimo svojim srcima, tada ćemo ga vratiti", rekao je Milekić.

Da ih Gospod zaštiti od nesreća - Dječak vojnicima KFOR-a poklanjao vjenčiće

Da ih Gospod zaštiti od nesreća - Dječak vojnicima KFOR-a poklanjao vjenčiće

Cilj današnjeg skupa je, kako navode učesnici, da se skrene pažnja javnosti na tešku situaciju u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Studenti su se nakon okupljanja ispred prvog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" uputili ka Trgu Krajine, gdje je održan centralni skup podrške.

Litija podrške za srpski narod na Kosovu i Metohiji kretala se kroz centralno šetalište, popularnu Gospodsku ulicu te se uputila prema Hramu Hrista Spasitelja, gdje je služen moleban za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM