РХМЗ

Упозорење на јак олујни вјетар

 • 30.11.2023. 20:28

Републички хидрометеоролошки завод Републике Српске издао је упозорење због јаког олујног вјетра који се у периоду од 30. новембра до 2. децембра очекује на подручју Српске.

Како је наведено у саопштењу у четвртак 30. новембра у послијеподневним часовима очекује се јачање вјетра на западу,  а увече и у ноћи у већини предјела.

-Удари ветра од 40 до 70 km/h, на западу и на планинама и преко 80 km/h. На крајњем сјеверу дуж реке Саве ветар умјерен – наводе из Завода.

Вјетровито вријеме уз јак до олујни вјетар у већини предјела очекује се и у петак, 1. децембра.

Електро-Бијељина: За три до четири дана нормално напајање струје у четири улице

Електро-Бијељина: За три до четири дана нормално напајање струје у четири улице

-Очекују се удари вјетра од  50 до 90 километара на час, на планинама понегдје и до 100 километара на час. Вјетар ће имати најјаче ударе на западу и у вишим предјелима, а нешто слабији ће бити на крајњем југу Херцеговине.

Из Завода наводе да ће вјетровито вријеме бити и у суботу, 2. децембра уз олујни вјетар у већини предјела, а истога дана очекује се и постепено слабљење вјетра.

-Удари вјетра од  70 до 90 километара на час, на планинама и преко 100 километара на час. Вјетар ће током пријеподнева постепено ослабити на сјеверу, а до поподнева и у осталим предјелима.  Због брзог пораста температуре и јаког ветра доћи ће до наглог топљења снијега – навели су из Републичког завода.

На УКЦ-у Српске од сутра обавезне заштитне маске

На УКЦ-у Српске од сутра обавезне заштитне маске

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице позивају становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.