ATV

Skupština grada Banjaluka

Usvojen plan kapitalnih investicija i set tačaka o regulacionim planovima

 • Izvor: SRNA
 • 16.02.2023. 21:02

Sjednica Skupštine grada Banjaluka okončana je večeras usvajanjem plana kapitalnih investicija i odluke o zaduženju za finansiranje ovih projekata.

Novoizabrani predsjednik gradskog parlamenta Ljubo Ninković izrazio je veliko zadovoljstvo što je na prvoj sjednici kojom predsjedava postignut dogovor da se zasjedanje ne prekida uprkos velikom broju tačaka koje je trebalo raspraviti.

- Usvojen je set tačaka koje se odnose na kadrovska pitanja, regulacione planove, zakupe pod posebnim uslovima, dok odluka o neradnoj nedjelji nije dobila potrebnu podršku, kao ni zakup poslovnog prostora pod posebnim uslovima Bokserskom klubu Slavija - rekao je Ninković.

Na današnjoj sjednici odbornici su usvojili i programe uređenja građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu Odjeljenja za saobraćaj i puteve, te Odjeljenja za komunalne poslove sa amandmanima.

Usvojen je i program dodjele subvencija poslovnim subjektima u Banjaluci za ovu godinu, kao i program sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma, programa i projekata u oblasti kulture, kao i prijedlog akcionog plana sufinansiranja omladinskih aktivnosti grada.

Tokom sjednice je konstatovan i prestanak mandata odborniku Socijalističke partije Srpske - "Budućnost Srpske" Milanu Milakoviću, a mandat je dodijeljen odborniku Draganu Striki iz SPS-a.

Kao nezavisni kandidat u Skupštini grada nastaviće djelovati jedini dosadašnji odbornik SDS-a Aleksandar Petković.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_