Бањалука

Вишковић и Вучевић посјетили новоизграђену школу у бањалучком насељу Ада

  • Извор: АТВ
  • 24.04.2024. 18:32

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и мандатар за састав Владе Србије Милош Вучевић посјетили су данас новоизграђену Основну школу "Вук Стефановић Караџић" у бањалучком насељу Ада.

Догађају присуствује и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Република Србија је поклонила новчана средства за изградњу објекта школе. У питању је деветоразредна подручна школа.

Вишковић је рекао да је Дан града најбољи повод да се нађу у једном објекту који треба да образује и васпитава нашу дјецу.

„Овакве и сличне донације имамо широм Републике Српске. Скоро да нема ниједног мјеста у Српској а да нема неку донацију Владе Републике Србије и наша велика захвалност на томе. Битно је да имате вашег старијег брата који ће у датом моменту да вам се нађе и да вам притекне у помоћ“, изјавио је Вишковић, додавши да ће заједно са Градом градити нову школу и на Паприковцу.

Вучевић је исказао срећу, понос и задовољство што је данас у Бањалуци, честитавши свим грађанима Дан града и 79 година слободе.

„Сви ми, без обзира са које стране ријеке Дрине долазимо, доживљавамо Бањалуку као наш град. Лијеп повод да посјетимо школу Вук Стефановић Караџић и да се још једном увјеримо да ће Србија бити уз Републику Српску и наставићемо да заједнички радимо на најважнијим пројектима који побољшавају квалитет живота грађана“, изјавио је Вучевић новинарима.

Он је рекао да је Бањалука сада град у пуном смислу те ријечи, те је додао да је приоритет свих да људи остају на овим просторима и да буде што више дјеце.

Станивуковић је овом приликом изјавио да је ово најљепши начин да се обиљежи Дан града.

„Желим да се захвалим министру у Влади Србије господину Вучевићу и нашем предсједнику Владе господину Вишковићу као и свима који су овдје данас са нама. величанствено је видјети једну овакву школу у насељу Ада, прије седам, осам мјесеци ова школа је отворила своја врата. Ово је велелепан објекат који се простире на више од 2.000 метара квадратних и најсавременија је школа у Српској“, рекао је градоначелник Бањалуке.

Званичници ће након посјете школи присуствовати и свечаној академији поводом Дана града Бањалука. 

Кључ града са Повељом "Почасни грађанин града Бањалука", поводом обиљежавања 22. априла - Дана града, добијају Милош Вучевић, министар спољних послова Србије Ивица Дачић, те постхумно генерал Момир Талић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм