Бањалука

Вишковић и Вучевић посјетили новоизграђену школу у бањалучком насељу Ада

  • Извор: АТВ
  • 24.04.2024. 18:32

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и мандатар за састав Владе Србије Милош Вучевић посјетили су данас новоизграђену Основну школу "Вук Стефановић Караџић" у бањалучком насељу Ада.

Догађају присуствује и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Република Србија је поклонила новчана средства за изградњу објекта школе. У питању је деветоразредна подручна школа.

Вишковић је рекао да је Дан града најбољи повод да се нађу у једном објекту који треба да образује и васпитава нашу дјецу.

„Овакве и сличне донације имамо широм Републике Српске. Скоро да нема ниједног мјеста у Српској а да нема неку донацију Владе Републике Србије и наша велика захвалност на томе. Битно је да имате вашег старијег брата који ће у датом моменту да вам се нађе и да вам притекне у помоћ“, изјавио је Вишковић, додавши да ће заједно са Градом градити нову школу и на Паприковцу.

Вучевић је исказао срећу, понос и задовољство што је данас у Бањалуци, честитавши свим грађанима Дан града и 79 година слободе.

„Сви ми, без обзира са које стране ријеке Дрине долазимо, доживљавамо Бањалуку као наш град. Лијеп повод да посјетимо школу Вук Стефановић Караџић и да се још једном увјеримо да ће Србија бити уз Републику Српску и наставићемо да заједнички радимо на најважнијим пројектима који побољшавају квалитет живота грађана“, изјавио је Вучевић новинарима.

Он је рекао да је Бањалука сада град у пуном смислу те ријечи, те је додао да је приоритет свих да људи остају на овим просторима и да буде што више дјеце.

Станивуковић је овом приликом изјавио да је ово најљепши начин да се обиљежи Дан града.

„Желим да се захвалим министру у Влади Србије господину Вучевићу и нашем предсједнику Владе господину Вишковићу као и свима који су овдје данас са нама. величанствено је видјети једну овакву школу у насељу Ада, прије седам, осам мјесеци ова школа је отворила своја врата. Ово је велелепан објекат који се простире на више од 2.000 метара квадратних и најсавременија је школа у Српској“, рекао је градоначелник Бањалуке.

Званичници ће након посјете школи присуствовати и свечаној академији поводом Дана града Бањалука. 

Кључ града са Повељом "Почасни грађанин града Бањалука", поводом обиљежавања 22. априла - Дана града, добијају Милош Вучевић, министар спољних послова Србије Ивица Дачић, те постхумно генерал Момир Талић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 11:30 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)