Премијер Српске

Вишковић: Спасовдан да буде подстицај за даљи просперитет Бањалуке

  • Извор: СРНА
  • 13.06.2024. 08:08

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Спасовдан – крсну славу Саборног храма и града Бањалука, уз поруку да прослава овог празника буде подстицај за даљи развој и просперитет Бањалуке и остварење њених економских, привредних, туристичких, културних, спортских и свих других потенцијала.

"На путу свеукупног развоја највећег града у Српској, институције Републике Српске наставиће да пружају континуирану и снажну подршку", навео је Вишковић у честитки коју је упутио у своје и у име Владе Српске вјерујућем народу, свештенству, грађанима и руководству Бањалуке.

Вишковић је изразио жељу да велики хришћански празник, заједно са својим најмилијима, прославе у миру, здрављу и радости и у духу вјековне традиције и обичаја, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Обустава саобраћаја у центру Бањалуке због обиљежавања Спасовдана

Обустава саобраћаја у центру Бањалуке због обиљежавања Спасовдана

Српска православна црква (СПЦ) прославиће данас Спасовдан или Вазнесење Господње, хришћански празник који се обиљежава 40 дана након Васкрса. Спасовдан је један од десет празника који је посвећен Исусу Христу и увијек се слави четвртком.

Славу града, која је уједно и слава Саборног храма Христа Спаситеља, обиљежиће заједно град Бањалука и Парохија бањалучка Српске православне цркве.

Пратите нас и путем Вибера