Odbornik Socijalističke partije

Vukčević: Inicijativom do besplatnog parkinga za trudnice i porodilje

  • Извор: АТВ
  • 19.04.2023. 08:47

Odbornik Socijalističke partije u Skupštini Banjaluke Nikola Vukčević smatra da bi gradska uprava najvećeg grada Srpske trebalo da se ugleda na gradove, poput Beograda i Brčko distrikta, i da trudnicama i porodiljama obezbijedi besplatno parkiranje.

"Vjerujem da bi uvođenje besplatnih, namjenskih parking karata uveliko olakšalo parkiranje ovoj kategoriji društva, odnosno trudnicima i porodiljama. Njihovo zdravlje i sigurnost u saobraćaju moraju da budu prioritet. Skupština Brčko distrikta je prije nekoliko dana usvojila takvu inicijativu što je jako pozitivan primjer", kaže Vukčević.

Banjaluka, prema podacima Turističke organizacije, ima 4826 parkinga mjesta koja su raspoređena na 68 lokacija.

"Ova problematika može da dobije brzo rješenje. Svaka trudnica ili porodilja bi, uz validan ljekarski nalaz, mogla da dobije važeću besplatnu kartu za parking. Karta bi mogla da se izdaje na mjesečnom nivou, kao što to, recimo, funkcioniše u redovnom gradskom prevozu", ističe Vukčević.

Prema njegovim riječima, besplatna parking mjesta za trudnice i porodilje trebalo bi obezbijediti u blizini najvažnijih institucija.

"Parking mjesta im trebaju u blizini domova zdravlja, administrativnih institucija, tržnih centara i slično. Beograd je ovaj problem riješio prije šest godina tako što je,između ostalog, roditeljima beba starih do godinu dana omogućio besplatne "bebi parking karte" kojima dobijaju 30 sati parkiranja automobila. U svakom slučaju, postoji mnogo načina da se do sličnog rješenja dođe i u Banjaluci", zaključio je Vukčević koji će sa kolegom odbornikom iz Socijalističke partije, Draganom Banjcem, pokušati da ovu inicijativu uvrsti u dnevni red nekog od narednih skupštinskih zasjedanja.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија