Proširenje i unapređenje infrastrukture

Za medicinski kompleks u Banjaluci 75 miliona evra

  • Извор: Независне
  • 02.03.2023. 16:12

Savjet ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o financiranju između BiH i Republike Srpske i Europske investicijske banke (EIB) (Projekt medicinskog kompleksa Banjaluka), vrijedan 75 miliona evra.

"Cilj Projekta je proširenje i unapređenje infrastrukture Medicinskog kompleksa na Paprikovcu u Banjaluci, koji se sastoji od Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Fakulteta medicine i zdravstvene njege Univerziteta u Banjaluci i Centra za obrazovanje i istraživanje. Dio projekta je medicinski kampus koji obuhvaća medicinski fakultet i centar za obrazovanje i usavršavanje, a uključuje izgradnju i opremanje nove zgrade kapaciteta 1.400 studenata", navode iz Savjeta ministara BiH.

Dodaju da projekt podržava prvu fazu dugoročnog plana infrastrukturnog razvoja ovog kompleksa za pružanja visokokvalitetne zdravstvene njege i usluga medicinskog obrazovanja za potrebe građana.

"Rok otplate kredita je 25 godina, uključujući šest godina grejs perioda, s alokacijom na Republiku Srpsku. Ukupna vrijednost ovog projekta procijenjena je na 105,783 milijuna evra, od čega je kredit EIB-a 75 miliiona evra, a domaća kontribucija i drugi izvori financiranja iznose 30,783 miliona evra", navode iz Savjeta ministara i dodaju da prema planu Projekt treba da bude implementiran do kraja januara 2029. godine.

"Prijedlog ugovora s osnovama za njegovom zaključivanje biće dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika je predložen ministar finansija i trezora BiH Zoran Tegeltija", dodaju iz Savjeta ministara.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.