Agencija za lijekove

Aleksandru Zolaku istekao mandat za poziciju direktora

  • Извор: АТВ
  • 31.03.2022. 19:00

Direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku, mandat za ovu poziciju istekao je 26. marta. Da li će se ponovo boriti za istu fotelju, nije potrvrdio. Ukoliko se za to ipak odluči, podršku iz Republike Srpske nije zaslužio da dobije, kaže predsjedavajući Savjeta ministara BiH. Svojim istupima Zolak je građanima samo nanosio štetu i unosio nemir u društvo i to u najtežim vremenima pandemije virusa.

"Njegove izjave o stanju na Kliničkom centru i našim bolnicama, onaj strah koji je on unio svojim izjavama o kvalitetu kiseonika koji koriste naši pacijenti zaista je bilo nešto najlošije što se moglo uraditi i to teško da može neko ko je dobronamjerna prema Republici Srpskoj da uradi", rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH. 

Zolak se uzda u aktere iz političkog Sarajeva da će mu produžiti mandat, jer mu članovi Savjeta ministara iz reda bošnjačkog naroda to i obećavaju, ali to se neće ostvariti, kaže Sanja Vulić. Uz direktora Agencije biraće se i članovi Savjeta agencije, a prijedloge za tu poziciju daje ministar zdravlja Srpske, ministar zdravlja Federacije i predstavnici iz Brčko distrikta. Došlo je vrijeme da na ovim mjestima budu prikladni ljudi, poručuje Vulićeva. 

"Potrebno je kompletnu strukturu promijeniti i tu Agenciju postaviti na noge jedne odgovorne i dobre institucije, što su u prethodnom periodu svi ovi koji su bili oko Aleksandra Zolaka uništavali i plasirali dezinformacije u javnosti. Apsolutno nisu raditi svoj posao i doveli su nas u poziciju da su u najgorem periodu dezorjentisali javnost i namještali određene poslove raznim kompanijama, tipa Mesera, i na taj način ugrozili sve građane u RS", kaže Sanja Vulić, poslanik SNDS-a u PD PS BiH.

Narodna skupština donijela je odluku o formiranju Agencije za lijekove na nivou Republike Srpske, pa je potrebno da u ovom prelaznom periodu Zolakovu funkciju preuzme neko ko će raditi na tome da se to i ostvari, kaže Vulićeva. 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!