Ненад Нешић

"Алкохол је Зукану Хелезу изгледа помутио стање ума"

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2023. 10:22

Зукан Хелез је брука не само Савјета министара, не само странака 'тројке', него читаве БиХ. Алкохол му је изгледа помутио стање ума.

Рекао је ово министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић реагујући на Хелезове оптужбе да "користи наркотике".

"Једино тако могу објаснити осцилације у његовом понашању. Док нама из Републике Српске, на сједницама Савјета министара, редовно понавља да је 'велика штета што Бошњаци немају лидера попут Милорада Додика којем скида капу и који је лидер региона', пред камерама би се обрачунавао са Додиком. Док ме при сусретима ословљава 'Нешке и брате', пред камерама ме оптужује да користим наркотике. На Суду ће имати прилику доказати своје тврдње", рекао је Нешић.

Јасно је, каже Нешић, да је Хелез револтиран јер су демонтиране његове лажи да има "обавјештајни податак да Милорад Додик припрема бијег у иностранство".


Украли такси, нису могли упалити па гурали

Украли такси, нису могли упалити па гурали

"Када су лажи демонтиране, он каже да то није податак ОБА нити других агенција из БиХ. Дакле, Хелез сада каже да сарађује са страним обавјештајним агенцијама, што је озбиљно кривично дјело. Сам је имплицитно признао да овакве дезинформације пласира за интерес страних обавјештајних служби, за шта наш Кривични закон прописује казну од једне до десет година затвора", истиче Нешић.

Нешић подсјећа да, је Хелез, стара судска муштерија.

"Идикативно је да уочи сваког састанка партнера који чине Савјет министара Хелез иступима трује атмосферу. Он је највећи противник Европске уније и има много разлога да сумњам да ради за најрадикалније исламисте. У животу сам се три пута напио и то ми је највећи порочни гријех, али ни тада нисам тукао људе на паркингу болнице, нити у кафанама, а ни на стадиону као што је то чинио Хелез. Но, свакако, искуство пред судовима добро ће му доћи у предстојећим процесима'', поручује Нешић.

Он подсјећа да се ни друге Хелезове изјаве не могу сматрати рационалним, попут оних о ратним плановима 'А' и 'Б', захтјева за издвајање милијарду КМ за куповину оружја, као и пријетњи предсједнику Србије.


Ко највише зарађује у БиХ: Њихове плате недосањани сан за многе

Ко највише зарађује у БиХ: Њихове плате недосањани сан за многе

"Између мене и Хелеза постоји непремостива разлика. То није ни вјерска ни политичка разлика, него људска. Ненад Нешић јавно каже све што мисли и исто говори и са упаљеним и са угашеним камерама. Зукан Хелез је највећи могући полтрон када нема камера, док се пред камерама јуначи, а онда нам се извињава како је то 'због бирача јер их гази СДА'. Редовно, када је изнервиран, узме термин на Фејс ТВ, да посије лажи о онима који су га изнервирали", каже Нешић и додаје:

"И у животу и у политици мора постојати образ. То што Хелез не зна шта је то, његов је проблем и то ће морати доказати на суду. Он може одгајати своју дјецу у амбијенту да су лоше ствари нормалне, али моја дјеца неће слушати о наркотицима јер их од малих ногу учим да то није нормално и да алкохол и дроге уништавају људе. Ако пак мисли да ћу ја ућутати и уплашити га се, попут оних људи које је премлаћивао – преварио се. Видимо се, Зукане, на суду, а до тада не покушавај да ме омекшаш као што си то чинио раније".

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)