Zemljotres u Turskoj

Ambasada nastoji dobiti informacije u vezi sa nestalim državljaninom BiH

 • Izvor: Srna
 • 06.02.2023. 13:49

Ambasada BiH u Ankari nastoji dobiti informacije u vezi sa državljaninom BiH koji je zatrpan u ruševinama poslovne zgrade u Turskoj, potvrdio je Srni načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću Nebojša Regoje.

Regoja je naveo da je Ambasada BiH u Ankari u kontaktu sa nadležnim organima i poslodavcem osobe za koju se pokušava ustanoviti tačno stanje, te pružiti pomoć iz nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara.

Regoja je rekao da je proslijeđena informacija Generalnom konzulatu u Istanbulu i Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara da postoje nepotvrđene informacije da je jedan državljanin BiH zatrpan ruševinama poslovne zgrade.

"Nastojimo dobiti dodatne informacije", dodao je Regoja.

Državljanin BiH nestao je jutros pod ruševinama zgrade koja se srušila usljed zemljotresa u gradu Malatija, potvrdio je Srni generalni konzul BiH u Istanbulu Siniša Mihailović.

Mihailović je naveo da spasiopci tragaju za nestalim državljaninom BiH i da je porodica obaviještena o nesreći.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Angelu Peševskom koji je privremeno boravio u Turskoj u okviru projekta EU. 

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Najnovije informacije, planovi, sve aktuelne, ali i neobične priče i ljudske sudbine. Slikom i rječju, s kraja na kraj Srpske, svaki ponedjeljak u 18:20 donosimo neke nove teme.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:35 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.