Министар

Амиџић: Мушкарци из опозиције да уче од Цвијановићеве; Радује ме што ће се обратити у Њујорку

  • Извор: АТВ
  • 29.04.2024. 16:31

Министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић рекао је данас новинарима испред Суда БиХ да га весели чињеница што ће српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић сутра у сред Њујорка моћи да каже и изнесе аргументе везано за оно што нас тишти као народ и за све неистине које су други, злоупотребљавајући своју позицију, рекли о нама.

"За нас као народ нема предаје данас, нема предаје сутра. Позвао бих колеге из опозиције који себе називају мушкарцима да неке ствари уче од Цвијановићеве везано за патриотизам и да имате петље да урадите једну такву ствар“, рекао је Амиџић новинарима.

Амиџић је нагласио да нас историја учи да су наши поједини порази били наше највеће побједе.

"Могуће је да ће резолуција о Сребреници бити изгласана али треба да кажемо да смо већ довели у ситуацију да је свијет подијељен и да постоји велики број земаља који ту резолуцију неће подржати. Самим тим имамо значајан број људи који дијеле оно што јесу реалне и тачне чињенице везане за дешавања у БиХ“, закључио је Амиџић.

Коментаришући суђење које се пред Судом БиХ води против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске“ Милоша Лукића због, наводног, непоштовања одлука Кристијана Шмита, Амиџић је рекао да је ово рочиште данас наставак оног што већ знамо.

"Свако рочиште доживљавам као свједочење појединаца који не желе да суживот у БиХ буде могућ. Они који највише причају о БиХ на овакав начин БиХ гурају ка тачки након које неће бити више повратка и неће бити могуће да живимо заједнички у овој земљи“, рекао је Амиџић.

Коментаришући Мехмедовићеву изјаву да је предсједник Републике Српске Милорад Додик ратни профитер, Амиџић је рекао да то говори више о ономе ко је то рекао него о Додику.

"То не заслужује било какав коментар и на такве ствари не треба да обраћамо посебну пажњу“, рекао је Амиџић.

Пратите нас и путем Вибера