Директор "Гас-Реса"

Антонић: Иницијатива Бећировића води БиХ у разградњу

  • Извор: АТВ
  • 19.09.2023. 15:35

Директор предузећа "Гас-Рес" Момчило Антонић рекао је за Срну да је приједлог члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића о усвајању закона о транспорту природног гаса у БиХ противно Уставу и Дејтонском мировном споразуму.

"Ако је циљ Бећировића да се БиХ што прије разгради, онда разумијем иницијативу. Ако му је циљ да тржиште функционише онда то не разумијем, јер је енергетика искључиво у надлежности ентитета", рекао је Антонић.

Он наводи да Република Српска има организовано и регулисано тржиште гаса које је у складу са прописима ЕУ и Европске енергетске заједнице.

"Наше тржиште је организовано као било које друго у ЕУ. Ми смо верификовани од Европске енергетске заједнице приликом добијања сертификата за оператера транспортног система. Све ради и функционише, за разлику од Федерације БиХ (ФБиХ)", истакао је Антонић.

Ковачевић: Политичари из Српске нису

Ковачевић: Политичари из Српске нису "пали са неба" за разлику од Шмита

Он је рекао да је тржиште гаса у ФБиХ једино монополизовано у Европи и да је ријеч о тржишту које не функционише.

"Предлажем Бећировићу да утиче на колеге из ФБиХ како би направили исти модалитет који функционише у Републици Српској и у Европи. Да не дирају наше које је већ организовано", поручио је Антонић.

Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић данас је у званичну процедуру упутио приједлог закона о транспорту природног гаса, регулатору и унутрашњем тржишту у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)