Tim koji se bavi pitanjem imovine

ATV otkriva: Ko su tajni eksperti OHR-a?

  • Извор: АТВ
  • 18.05.2023. 19:15

OHR-ovi tajni ekperti koji se bave pitanjima imovine, više nisu tajni. ATV saznaje da su u timu koji je sazvala kancelarija za pravna pitanja OHR-a, bivši pravobranilac BiH Mlađen Mandić, sarajevski profesor Miloš Trifkofić, ali i dekan pravnog fakulteta u Zenici.

Mandić je SDS-ov kadar koji je nastavio da učestvuje u diskusiji sa bošnjačkim, hrvatskim i međunarodnim ekpertima. U telefonskoj izjavi poručio je da neće ništa da nam kaže, a nakon toga je spustio slušalicu. Dio tima trebalo je da bude bivši ombudsman za ljudska prava BiH, Ljubinko Mitrović, ali je nakon prvog sastanka napustio grupu. 

"Ja sam jednostavno shvatio da će moje dalje učešće biti potpuno nepotrebno, nesuvislo, i da nema ja šta tu da radim jer neće doći do bilo kakvog rješenja o kompletnoj situciji i zbog toga sam odmah nakon te prve sjednice izašao i napustio tu radnu grupu", kaže Ljubinko Mitrović za ATV.

Zašto imamo informacije u medijima da je Republika Srpska pred slomom?

Zašto imamo informacije u medijima da je Republika Srpska pred slomom?

ATV saznaje da je grupa formirana kako bi dala mišljenje o pitanju imovine, a ne da bi dodnosila bilo kakve odluke. Iz Pravobranilaštva Srpske poruka - nema odluka na nivou BiH kada je u pitanju imovina. 

"Još jednom naglašavamo, da su opšte poznate činjenice da imovinsko-pravni poslovi isključivo u nadležnosti Republike Srpske. I Republika Srpska nastavlja kao i do sada razvojen projekte, davanje u zakup koncesije, upravljanje šumama na teritoriji Republike Srpske kao i prethodnih 30 godina", kaže Milimir Govedarica. 

Osuđen Keljmendi - objavljena kazna

Osuđen Keljmendi - objavljena kazna

Federalni mediji pišu da je ekpertski tim vršio procjenu pravnog i tehničkog vlasništva nad šumskim dobrima. Za tim nije bilo nikakve potrebe jer su Šume Republike Srpske već su uknjižene na repulički nivo-poručuje ministar Savo Minić.

"Prilikom potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, postavlja se pitanje: Šta smo mi tada dijelili na 51, 49? Šta se crtalo? Šta je u okviru tih crta podijeljeno? Podijeljena je zemlja, voda šuma. Znači podijeljena je teritorija. Podijeljena je u smislu nadležnosti entiteta. I to je završena priča", kaže Minić.

Tužilaštvo BiH odlučilo da ne istražuje smrt petorice Banjalučana, pa se predomislilo

Tužilaštvo BiH odlučilo da ne istražuje smrt petorice Banjalučana, pa se predomislilo

Mediji u drugom entitetu pišu da je sve ovo priprema za Šmitovo nametanje Zakona o imovini BiH. S druge strane, naši izvori koji su upućeni u rad grupe tvrde da od Zakona nema ništa.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина