Lider SDA

Bakir otkrio svoje opasno islamističko lice

 • Извор: Аваз
 • 18.05.2023. 14:30

Povodom 40 godina od osnivanja "Mladih muslimana", izborni gubitnik i predsjednik SDA Bakir Izetbegović dao je intervju za svoje gebelsovsko tursko glasilo na bosanskom jeziku.

I dok je prije desetak godina Izetbegović bezuspješno pokušavao hinjiti modernog evropskog konzervativca, njegovo najprije učvršćivanje na vlasti, a potom silazak s nje Izetbegovića su naveli da do kraja izađe iz ormara i otkrije ono svoje istinsko ideološko lice.

Nakon što je ponovio opšte stvari o "Mladim muslimanima", kao političkom pokretu koji je bio inspirisan vjerom (dakle, islamističkom pokretu), Izetbegović je na pitanje kako reaguje na optužbe da je SDA islamistička stranka povezana s "Muslimanskim bratstvom" dao odgovor koji je, vjerovatno, i samog sagovornika mogao iznenaditi.

Ne bismo se trebali izvinjavati zato što smo muslimani, tvrditi da nismo islamisti itd., jer time legalizujemo tvrdnju da je islam problem. Islam nije problem, predanost Bogu, odnosno islam je suština svake vjere i svake pozitivne ideologije - rekao je Izetbegović, u nastavku iznoseći mnoštvo kritika na račun stanja u svijetu i ističući da je jedino rješenje "povratak istinskoj vjeri".

Nije Izetbegović propustio priliku ni da crta metu na čelo novoj vlasti u BiH, čije je pripadnike nazvao Bošnjacima ateistima koji proganjaju muslimane, te zaključio da, kao što su nekoć služili komunistima, danas služe zapadnim ambasadama.

Sve je začinjeno zaključkom, da "Mladi muslimani" nisu prošlost nego budućnost.

Ovo je samo dio skandaloznih tvrdnji koje je Izetbegović iznio u tom razgovoru.


 • 07:00 Емисија: АТВ јутро

  Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

 • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

  ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.