Proširenje saradnje

Baštinac razgovarao sa savjetnikom ministra energetike Francuske

  • Извор: АТВ
  • 18.07.2023. 08:44

Milan Baštinac, pomoćnik ministra energetike Republike Srpske razgovarao je danas u Parizu sa savjetnikom ministra energetike Republike Francuske Gabrijelom Normandom vezano za mogućnosti proširenja saradnje i investicija francuskih energetskih i rudarskih kompanija u Republici Srpskoj.

 Republika Srpska je prepoznata kao region bogat hidro potencijalom i mineralnim sirovinama neophodnim za energetsku tranziciju kako regiona,tako i Evropske Unije. Republika Srpska mora iskoristiti svoje komparativne prednosti, i naći partnere u zemljama koje imaju najbolju tradiciju i iskustvo u ovim sektorima,kako bi unaprijedila svoju ekonomiju, ispunila direktive Evropske Unije i omogućila održivi razvoj i perspektivu generacijama koje dolaze.

Da bi postigla taj cilj Republika Srpska je opredijeljena da uspostavi saradnju sa renomiranim kompanijama iz Republike Francuske koje će svojim dugogodišnjim iskustvom i kapitalom realizovati projekte u energetskom sektoru. Konstatovana je istorija dobrih odnosa između institucija Republike Srpske i Republike Francuske, odnosno ambasade Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

Sastanak je organizovala i prisustvovala ambasadorka Bosne i Hercegovine u Parizu, gospođa Bojana Kondić-Panić.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: