Burne reakcije

Bećirović Srbe uporedio sa nacistima

  • Извор: АТВ
  • 06.04.2023. 19:20

"Zlotvori od 1992. do 1996. ne razlikuju se, suštinski, od zlotvora iz Drugog svjetskog rata". U ovoj skandaloznoj izjavi Denis Bećirović nedvosmisleno aludira na Srbe. Ponovo vrijeđa, ovog puta upoređuje sa nacistima.

"Sarajevo je šestog aprila 1945. oslobođeno od naci-fašizma. Petog i šestog aprila 1992. počela je opsada Sarajeva. Zlotvori koji su od 1992. do 1996. ubijali djecu Sarajeva, strace, žene, građane i građanke, ne razlikuju se supštinski od zlotvora iz Drugog svjetskog rata", rekao je Denis Bećirović, bošnjački član Predsjedništva BiH.

Očekivano, na ovo stižu oštre reakcije iz Republike Srpske. Jedini zlikovac na političkoj sceni je Denis Bećirović. Zlikovci su u njegovom ostrašćenom i mozgu punom mržnje. Kada bi znao da se ponaša na toj funkciji, on bi uvažavao sve narode i pozivao na mir, suživot, poštovanje i toleranciju, kaže Vulićeva i podsjeća da su sarajevski Srbi mučeni i ubijani u tom gradu, te protjerani sa vjekovnih ognjišta. Samo pokazuje da u BiH nema suživota, poruka je Milorada Kojića.

"Poređenjem Srba sa fašistima koji su bili okosnica antifašističke borbe i slobode, i najveću žrtvu dali za slobodu 41-45, se ne može smatrati nikako drugačije već činom provokacije i činom mržnje prema Republici Srpskoj i prema cijelom srpskom narodu", kaže Milorad Kojić, poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH.

Kojić podsjeća i da Dejtonski sporazum navodi da je u BiH bio tragičan sukob u kome su i Srbi stradalnici. Takođe, ističe i stradanje Srba u Sarajevu gdje je navedeno da su bili stavljeni van zakona baš kao i tokom Drugog svjetskog rata kada su tjerani iz svojih domova, odvođeni u logore i mučeni. Osuda stiže i od PDP-a.

Pokazao je pravo lice iskompleksirane neznalice, čovjeka sukoba i loših namjera, smatra Snježana Novbaković Bursać, delegat srpskog naroda u Domu naroda BH Parlamenta. Skandalozna je izjava u kojoj izjednačava Srbe sa fašistima.

"Strašne su to stvari. On je navodno istoričar koji ne zna ili neće da priznaje gdje su te ulice oslobodioca Sarajeva gdje su potomci. Ko su bili stvarne žrtve i većinske žrtve  u Drugom svjetskom radu - pripadnici srpskog naroda, ko je bio učesnik narodno oslobodilačkog rata i zašto su se Srbi digli tokom Drugogo Svjetskog rata da spasu život", kaže Snježana Novaković Bursać, delegat SNSD-a u Klubu Srba u domu naroda PS BiH.

Jasna poruka i od Bećirovićevih komšija iz Istočnog Sarajeva. Gradonačelnik Ljubiša Ćosić pozvao je bošnjačkog člana Predsjedništva da sa pozicije na kojoj se nalazi uradi nešto korisno za svoj narod, a ne da i dalje sanja fundamentalistički san svojih prethodnika iz devedesetih godina prošlog vijeka, koji je svima u BiH napravio pakao od života.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм