Срђан Мазалица

"Бијес СДА показује у какво осјетљиво мјесто су дирнули српски парламентарци"

  • Извор: СРНА
  • 13.11.2023. 18:09

Бијес који је показала СДА најбоље говори о томе у какво осјетљиво мјесто су дирнули српски парламентарци указујући на мимикрију и дволичност сарајевских политичких елита у његовању лажног атлантизма и европејства и истовременом толерисању радикалних исламистичких покрета, шеријатског начина живота и спавача Ал каиде и "Исламске државе", рекао је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица.

"Све увреде упућене Републици Српској, а које смо могли чути до сада небројено пута, не могу сакрити истину, а то је да је БиХ од рата 90-их па наовамо била уточиште бројних исламистичких радикалних група, и била домаћин базама и ћелијама из којих су потекли виновници бројних терористичких напада у Европи у свијету, између осталог и оног који је извршен на Сједињене Државе 11. септембра 2001. године", рекао је Мазалица поводом саопштења СДА у којем су писмо које су српски парламентарци упутили Европском парламенту, америчком Сенату и Конгресу назвали "гебелсовским понављањем лажи".

Он је оцијенио да је у саопштењу СДА упутила салву увреда Републици Српској и српском народу, са низом нетачних тврдњи, да је Република Српска - "пројекат базиран на удруженом злочиначком подухвату, геноциду, ратним злочинима и етничком чишћењу".

Мазалица је навео да се писмо српских парламентараца проглашава за "гебелсовско" и "исламофобично" као да Срби нису највише на својим леђима осјетили рат против Гебелсових истомишљеника.


Драма у Вашингтону: Агенти Тајне службе пуцали

Драма у Вашингтону: Агенти Тајне службе пуцали

"Али покушај да се ово писмо прогласи за исламофобично је заиста првокласан спин, јер оно не таргетира ни ислам као религију ни муслимане као вјернике. Оно се бави искључиво проблемима толерисања радикалних исламистичких група које су безбједносна пријетња, а од стране сарајевских политичких елита, те о њиховој неспремности да те проблеме рјешавају", нагласио је Мазалица.

Он је рекао за Срну да је дубоко увјерен да је могућа коегзистенција хришћанства и ислама, али не на начин како је то замислио Алија Изетбеговић у својој "Исламској декларацији"', а чега се очигледно СДА и даље не одриче.

"Ако је СДА у основи демократска странка, онда се не би требала тако грчевито борити против изношења различитих ставова и чак трудити се да спријечи да било какав другачији став допре до политичара у САД. Нико нема монопол на истину из БиХ, па ни СДА", поручио је Мазалица.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.