Na pozicije vršioca dužnosti postavila Bošnjake

Bisera Turković u centru nove afere: Izbjegla konkurs pa imenovala pomoćnika ministra

 • 23.04.2021.12:57

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković opet nije "iznenadila", te se našla u centru nove afere jer je izbjegla konkurs kako bi na pozicije vršioca dužnosti postavila Bošnjake.

Ona je svojom odlukom i bez ranije sprovedenog konkursa, ovlastila Šejlu Đurbuzović, ranije savjetnika u Odsjeku za EU, da obavlja poslove iz nadležnosti pomoćnika ministra u Sektoru za multilateralne poslove u Ministarstvu inostranih poslova BiH.

Odluka je danas stupila na snagu i trajaće do izbora pomoćnika ministra u Sektoru za multilateralne poslove u Ministarstvu inostranih poslova BiH.

Postavlja se pitanje da li je ovo način da se izbjegne zakonska procedura i na taj na rukovodeće funkcije, bez konkursa, budu postavljeni Bošnjaci po volji Bisere Turković.

Podsjećamo, da je isti slučaj bio i sa imenovanjem Bakira Sadovića, za sekretara Ministarstva inostranih poslova, koji je u bliskim rodbinskim vezama sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.