Načelnik opštine Sokolac

Bjelica: Slovenački režiser potkopava pomirenje i ugrožava suživot

 • Izvor: Srna
 • 01.09.2022.12:53

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je Srni da je dokumentarni film "Sarajevo safari" izmišljotina nekoga ko želi instant slavu i promociju i da takvim lažima slovenački režiser Miran Zupanič potkopava pomirenje, ugorožava suživot i život Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

On je naglasio da Srbi nisu snimali filmove, ni lažne ni istinite, te da je trebalo da se objavi i svijetu istina o stradanju.

"Treba da razobličujemo i razotkrivamo laži koje pričaju turistima u Sarajevu, od lažnih tabli, mapa `opsade` i sličnih `instalacija`, preko nazovi muzeja i `tunela spasa`", dodao je Bjelica.

Bjelica kaže da narod u Republici Srpskoj zna, a da svijet izgleda i ne zanima, da je priča o "lovu na ljude" po Sarajevu lažna, a da je mudžahedinsko odsijecanje glave Srbima istinito.

On je dodao da su bijele trake laž, a da je ubijanje ljekara, naučnika i drugih Srba po raznim privatnim zatvorima i na Kazanima istina.

Bjelica je naglasio da je laž i da su Srbi granatirali Markale, spalili Vijećnicu, a da je istina nešto potpuno suprotno od onoga što pričaju u Sarajevu, te da su ti isti ljudi u tom gradu u miru zapalili Arhiv BiH.

U dokumentarnom filmu "Sarajevo safari" slovenački režiser i scenarsta Miran Zupanič tvrdi da su bogati stranci plaćali mogućnost da sa položaja Vojske Republike Srpske pucaju po civilma u ratnom Sarajevu, a da su stizali iz Beograda helikopterom Vojske Jugoslavije.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.