Doboj

Blagojević: Tužilaštvo da pokrene postupak protiv Orića

  • Извор: СРНА
  • 19.07.2023. 13:59

Predsjednik Zavičajnog udruženja Zavidovićana sa sjedištem u Doboju Zoran Blagojević rekao je Srni da očekuje da Tužilaštvo BiH otvori predmet protiv ratnog komandanta tzv. Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića zbog širenja međunacionalne mržnje i ratnohuškačkih izjava upućenih iz Nezuka kod Sapne.

Blagojević je rekao da je Orić svoju mržnju protiv Srba širio na javnom skupu i da je njegovo obraćanje i dokumentovano što će, kako je rekao, značajno olakšati posao Tužilaštvu BiH da po službenoj dužnosti pokrene i postupak protiv njega s obzirom na težinu poruka i ugled koji Orić ima u bošnjačkom narodu.

On je rekao da će Tužilaštvo u tome imati lakši posao u odnosu na predmet protiv studentkinja Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i bezbjednosne studije u Sarajevu.

"Tužilaštvo BiH u slučaju sa Orićem ima mnogo lakši posao u odnosu na slučaj sa dvije studentkinje, od kojih je jedna na društvenim mrežama podigla tri prsta, a druga objavila fotografiju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, što je okvalifikovalo kao krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti", izjavio je Srni Blagojević.


"Ne bojimo se lažnih boraca poput Orića, sjećamo se kako je pobjegao"

Blagojević je naveo da je Tužilaštvo BiH kod studentkinja ekspresno reagovalo, prepoznavši njihovo po BiH opasno društveno djelovanje.

On je rekao da se nada da se ova pravosudna institucija prilikom pokretanja predmeta ne vodi strahom od uticaja interesenih i političkih grupa kada je riječ o Oriću.

"Iskreno se nadam da za Tužilaštvo BiH i njihovo tumačenje pravde nedavna gesta studentkinja predstavlja manju opasnost po svijetlu budućnsot BiH, u odnosu na krvoproliće koje još nekažnjeno zagovaraju Orić i njemu slični", istakao je Blagojević.

On je podsjetio da je Tužilaštvo BiH bilo nijemo i na ratnohuškačke izjave ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza, te nekadašnjeg komandanta 5. korpusa takozvane Armije Republike BiH Atifa Dudakovića.

Ratni komandant takozvane Armije BiH u Srebrenici Naser Orić nedavno se obratio u Nezuku na proslavi 28. godina od proboja 28. divizije tzv. Armije BiH i rekao: "Na Drini je sve počelo, na Drini će sve i završiti. Mi Podrinjci smo rođeni ili da umremo ili da pobijedimo, ako Bog da pobijedićemo".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.