Џулијан Рајли

Британски амбасадор писао главном уреднику АТВ-а: "Забринут" због нашег прилога!

  • 17.01.2024. 20:11

Британски амбасадор у БиХ Џулијан Рајли упутио је писмо главном и одговорном уреднику АТВ-а у којем истиче како је "забринут" поводом нашег прилога о санкцијама које је Велика Британија увела маркетинг агенцији „Маниа“.

"Поштована господо Кос, Обраћам Вам се како бих изразио личну забринутост поводом извјештаја који је АТВ Бања Лука емитовала 16. јануара у склопу АТВ Вијести на тему британских санкција за компанију која је била директно укључена у антиуставне активности. Извјештај је био заснован на спекулацијама, а уједно је било погрешно и непрофесионално на такав начин усмјерити пажњу на члана мог особља. Та погрешка у уредничкој процјени укључује и тврдње да ова Амбасада није одговорила на ваш упит о британским санкцијама. Вашој новинарки Наташи Милојевић смо послали одговор на њен упит у 16:19 часова у уторак, 16. јануара.

Одлуке о санкционисању у складу са Законом о санкцијама и спречавању прања новца из 2018. године, доносе министри Уједињеног Краљевства. Санкције Уједињеног Краљевства су усмјерене, засноване на информацијама из широког спектра извора, и прегледане од стране правног тима како би се осигурало да су чврсто утемељене. Као амбасадор, ја сам одговоран за било које савјете које Амбасада упути Министарству у Лондону", наводи се у писму.

Рајли још пише о "покушају застрашивања дипломата на индивидуалном".

"Покушаји застрашивања дипломата на индивидуалном нивоу и погрешно приказивање легитимног рада страних амбасада су у потпуности неприкладни. Попут Вас, ја врло озбиљно схватам одговорност према свом особљу. Обраћам Вам се на овај начин, директно, у настојању да ријешимо ово питање, али уколико се овакво извјештање настави, остаје отворена могућност да о овој ситуацији обавјестим надлежна тијела", наводи се у писму.

Тема дана: Нова година, нове санкције

Тема дана: Нова година, нове санкције



Пратите нас и путем Вибера

Тагови: