Srpski delegat u Domu naroda parlamenta BiH

Bursać: Preleti američkih bombardera jačaju opredjeljenje Srba za očuvanje Srpske

  • Извор: СРНА
  • 30.05.2023. 14:31

Srpski delegat u Domu naroda parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać istakla je da preleti američkih bombardera nad BiH, kao i izjave predstavnika međunarodne zajednice i nekih domaćih političara u vezi s tim, samo jačaju opredjeljenje institucija Republike Srpske i Srba na nivou BiH da nastave borbu za očuvanje Srpske i njenih nadležnosti.

"Usklik radosti člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića na najavu preleta američkih bombardera preko BiH i gomilanje laži i konstrukcija koje je iznio na račun predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika pokazuju ko su stvarni akteri stvaranja košmara i problema u javnom prostoru ove zemlje i ko je efektivnim aktivnostima suštinski razbija", izjavila je Bursaćeva Srni.

Prema njenim riječima, ako je Bećiroviću već toliko stalo do zvukova bombaredera, i ako ne može da suzbije infantilne impulse, neka kupi igračke aviona i pušta ih sebi iznad glave širom vazdušnog prostora rodnog sela, jer je, kako je ukazala, većini građana BiH dosta zvukova koji podsjećaju na rat.

"Nijedan suvereni organ BiH nije donio odluku o preletu američkih bombardera“

"Tih podsjećanja posebno je dosta građanima Republike Srpske i dijelova Federacije BiH /FBiH/ koji posljedice istresanja smrtonosnih naprava i otrova iz baš tih, američkih bombardera, osjećaju i danas", naglasila je Bursaćeva.

Ona je napomenula da su jalova i uzaludna Bećirovićeva izazivanja bezbjednosnog problema u BiH.

"Još u njegovoj i sličnim glavama ima previše tragičnih iluzija da je BiH vlasništvo jednog naroda i da će se nastaviti izvitoperena praksa nelegalnog raspakivanja Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, na koju su navikli uz pomoć svojih takozvanih prijatelja", navela je Burasaćeva.

Dva lanser bombardera Vazdušnih snaga SAD "B-1B" izvršiće danas niski prelet iznad gradova u BiH, saopšteno je iz Ambasade SAD, uz upozorenje da u te letjelice "u stanju brzo ispustiti ogromne količine preciznog i nepreciznog naoružanja protiv bilo kojeg neprijatelja, bilo gdje u svijetu, u bilo koje vrijeme".

Šta kada bi Srpska pozvala borbene avione drugih velesila da nadlijeću BiH?

Šta kada bi Srpska pozvala borbene avione drugih velesila da nadlijeću BiH?

Bećirović je izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o preletima američkih bombardera iznad BiH nazvao "tendencioznim i zlonamjernim", navodeći da su "SAD dokazani prijatelj BiH" i da u kontinuitetu pružaju, kako smatra, podršku stabilnosti, sigurnosti i ekonomskom napretku BiH. 

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок